glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Cetate Deva se reuneşte astăzi cu fotbalişti noi în lot

Lotul lui CSM Cetate îşi începe pregătirile pentru retur astăzi, de la ora 13, pe stadionul din Deva. Sub comanda antrenorului Marius Sîrbu vor fi mare parte din jucătorii care au evoluat în turul campionatului, dar şi câteva nume noi. „Vor fi prezenţi la această reunire a lotului 20 de fotbalişti, inclusiv noile achiziţii şi câţiva juniori promovaţi acum de la echipa a doua. Vă pot spune numele celor cu care ne-am înţeles şi care ni s-au alăturat deja: aceştia sunt Andrei Cobliş, portar, venit în locul lui Iancău, şi Raul Doda, un fundaş central născut în ’96, deci încă junior. De la echipa noastră de juniori i-am chemat la echipa mare pe portarul Cosmin Huzun şi pe atacantul central Marin Lupu, ambii născuţi în 1999”, a declarat Marius Sîrbu pentru „Glasul Hunedoarei”.

Şase plecări de la echipă

Noile achiziţii au fost necesare prin prisma faptului că în această iarnă clubul devean s-a despărţit de şase dintre fotbaliştii care în toamnă au făcut parte din lotul devean. Astfel, conducerea formaţiei a renunţat la serviciile lui Iancău, Şumuţiu, Firan, Şoit şi Mariş, a căror prestaţie în turul campionatului a fost considerată sub aşteptări, iar Pârva a plecat la muncă în Anglia. „Cu această împrospătare a lotului şi cu pregătirea corespunzătoare în perioada de iarnă putem ajunge să fim una dintre revelaţiile returului. Facem parte dintr-o serie foarte echilibrată, cu echipe apropiate valoric, unde diferenţa dintre locul 8 şi locul 13 în clasament este de numai cinci puncte, practic din două meciuri poţi urca şi coborî mult. Pentru retur dorim în primul rând să îmbunătăţim calitatea jocului, apoi din vară vom vedea care va fi pasul următor cu această echipă tânără”, a mai spus antrenorul lui CSM Cetate.

Antrenamente, cantonament şi amicale

„Astăzi începem pregătirile, iar într-o zi din săptămâna aceasta, nu am stabilit-o încă, vom efectua şi vizita medicală obligatorie pentru jucători. Între 22 şi 29 ianuarie vom fi în cantonament la Arieşeni, unde vom face pregătirea fizică specifică perioadei de iarnă. După ce vom reveni de la munte la Deva vom începe jocurile de verificare, majoritatea cu colege de serie. Vom juca cu CSM Lugoj, Performanţa Ighiu, Măgura Cisnădie, FC Hunedoara şi alţi adversari cu care am discutat deja despre amicale. Perioada aceasta va fi foarte importantă pentru noi, deoarece pe lângă pregătirea fizică vom efectua şi pregătirea tehnico-tactică a echipei, la antrenamente şi în amicale”, a declarat Marius Sîrbu pentru „Glasul Hunedoarei”.