glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Cetate Deva a scăpat printre degete victoria cu Giarmata

Aşa cum anticipam în avancronica meciului, Cetate a avut probleme mari vineri la Deva în întâlnirea cu Millenium Giarmata. Partida a avut o desfăşurare identică cu a finalei Cupei României dintre Dinamo şi CFR Cluj, cu 2 – 0 la pauză şi 2 – 2 la final, cu gazdele trecând pe lângă o victorie care la un moment dat părea că nu mai poate fi împiedicată de nimic.

Se putea însă şi mai rău, pentru că oaspeţii au mai introdus o dată mingea în poartă în ultimul minut de joc, însă golul a fost anulat – corect – pentru ofsaid. (Pe unele site-uri a şi apărut scorul final Cetate – Millenium 2 – 3, însă acolo s-a comis o eroare a la Ilie Dobre: trebuie să se ştie că dacă nu reia jocul de la centru, ci din altă parte, înseamnă că nu a fost gol, chiar dacă mingea a ajuns în plasă…).

Cetate cu golurile, Giarmata cu ocaziile

Începutul de meci a fost perfect pentru deveni. Chiar în minutul 4, la prima acţiune ofensivă, balonul curge frumos pe traseul Boloş – Suciu – Pribac, cu un şut sub bară, recentrare a lui Suciu şi Pribac împinge mingea în poartă din apropiere pentru un 1 – 0. Portarul Luca are de lucru la centrarea lui Kelemen (min. 13), Trifu bate în zid o lovitură liberă de la 25 de metri (min. 17), la o nouă acţiune Suciu – Pribac – Boloş ultimul greşeşte centrarea din careul mic (min. 18), Diarra trimite slab din poziţie bună (min. 19), pentru ca la mijlocul reprizei să consemnăm trei ocazii uriaşe ale lui Millenium în numai trei minute. Mai întâi Trifu ratează incredibil, trimiţând din 3 metri pe lângă poartă o centrare venită de la Diarra la capătul unui contraatac (min. 20), apoi Blănaru, scăpat singur pe partea stângă a apărării devene, intră în unghi şi trimite printre picioarele lui Raţ, portarul devean atinge totuşi mingea care se scurge agonizant aproape de linia porţii până în corner (min. 21), iar Artimon expediază o bombă în bara transversală dintr-o lovitură liberă de la circa 30 de metri (min. 22). Trezită parcă din pumni şi amintindu-şi că e totuşi neînvinsă în acest retur, Cetate reia atacurile, Boloş dribleză şi portarul, însă iese cu mingea în aut de poartă (min. 23), pentru ca minutul 25 să aducă majorarea scorului. Şaucă iniţiază o acţiune individuală frumoasă şi este faultat în marginea careului de 16 metri advers. Pribac execută impecabil lovitura liberă, pe lângă zid şi la colţul lung, iar scorul devine 2 – 0.

Până la pauză Deva mai putea înscrie. Tot Şaucă mai ia o acţiune pe cont propriu, şutează periculos, însă Luca respinge (min. 35), pentru ca la o fază bine construită pe traseul Boloş – Făgărăşanu – Pribac ultimul să fie blocat în careul mic (min. 39). Mai notăm şi şuturile de la distanţă ale lui Boldea şi Suciu (min. 44), iar la cabine se intră cu un 2 – 0 care nu anunţa cu nimic ceea ce se va întâmpla în partea a doua.

Cădere totală după pauză

La reluarea jocului s-au întâmplat însă mai multe lucruri. Mai întâi a început să se vadă lipsa de prospeţime la unii titulari şi oboseala acumulată în întâlnirea de la Timişoara, cu numai trei zile în urmă. (Victoria asupra unui echipe ajunse acum în liga a doua – pentru că ASU Poli şi-a asigurat matematic promovarea după rezultatele din această etapă – şi-a luat tributul din resursele fizice ale unei formaţii şi aşa apăsată de absenţe importante din primul 11). Apoi s-a resimţit enorm absenţa axului central al echipei, Mintaş – Vajda – Lintaru, mai ales a experimentatului Vajda, omul care aducea echilibru şi ordona jocul la mijlocul terenului.

Chiar şi aşa, Cetate putea obţine victoria, pentru că ocazii au mai fost, însă era evident că ceva s-a rupt în jocul devenilor, mai ales că Blănaru şi Trifu s-au mişcat în partea a doua din ce în ce mai periculos şi mai în largul lor în atacul celor din Giarmata.

După numai două minute din repriza secundă, Şaucă pătrunde din nou pe partea dreaptă, scoate mingea la Pribac, acesta pasează lui Boloş, care şutează însă peste poartă. Domşa trimite şi el pe lângă (min. 49), Boloş reia imprecis din voleu o nouă centrare a lui Şaucă în mijlocul careului (min. 50), Raţ boxează o centrare periculoasă (min. 57), acelaşi Boloş este blocat în careu după o pasă bună primită de la Kelemen (min. 58), iar Făgărăşanu şutează peste poartă de la 20 de metri (min. 66). Un minut mai târziu, la o fază care nu anunţa mai nimic, Blănaru trimite o minge în careul mic şi Trifu speculează indecizia apărătorilor deveni, împingând mingea în poartă pentru 2 – 1. Gazdele acuză din plin şocul şi în minutul 71 vine şi egalarea. La o minge trimisă înalt în marginea careului devean, Blănaru câştigă duelul aerian cu Kelemen şi Dosan şi trimite balonul lui Trifu, aflat în spatele fundaşilor adverşi într-o poziţie suspectă de ofsaid, iar acesta înscrie şi e 2 – 2.

Şutul lui Pribac după pasa lui Şaucă (doi dintre cei mai buni oameni ai lui Cetate vineri seara) şterge bara din dreapta lui Lupu (min. 74), Blănaru reia peste poarta lui Raţ la un corner (min. 76), din nou Pribac are ghinion pentru că iarăşi şutul lui atinge bara după o pasă venită de la Boloş (min. 78), pentru ca finalul să aparţină în totalitate oaspeţilor. Blănaru seamănă iarăşi panică în apărarea adversă în minutul 80, când lovitura de cap expediată de el este respinsă de Raţ în bara transversală. Tot Raţ respinge şi o centrare periculoasă a aceluiaşi Blănaru (min. 85), iar lovitura liberă a lui Artimon este deviată de zid în corner (min. 87). În minutul 90 Raţ greşeşte ieşirea la o centrare, omniprezentul Blănaru trimite în bară, iar din faţa porţii mingea este trimisă în plasă, însă din poziţie clară de ofsaid la doi atacanţi de la Millenium, inclusiv autorul golului anulat, astfel încât meciul se termină 2 – 2.

CETATE: Raţ – Kelemen, Doda, Dosan (min. 87 Chelariu), Ungureanu – Şaucă, Făgărăşanu, Boldea, Boloş – Suciu (min. 77 Doboş), Pribac

„Asta e, la 2 – 0 am avut jocul în mână, am avut şi două ocazii să facem 3 – 0 şi să închidem meciul. S-a văzut astăzi că echipa e nou promovată, nu am reuşit să punem presiune şi să controlăm jocul. Am avut probleme şi pe partea fizică, am făcut o repriză a doua foarte slabă, nu am jucat mai nimic. Normal că sunt nemulţumit, chiar dacă am rămas neînvinşi în retur, ne-am dorit să câştigăm, dar am pierdut două puncte. O să analizăm cu multă atenţie meciul de azi şi o să vedem unde s-a greşit. E evident că ne-au lipsit enorm Vajda, Lintaru, Buzducea şi Mintaş, s-a simţit absenţa lor în toate compartimentele. Peste patru zile avem meci la Cugir, de unde vrem să venim cu puncte. Vor reintra atunci şi absenţii de azi, va fi altceva”, a declarat imediat după meci Marius Sîrbu, antrenorul lui CNS Cetate Deva.

Tags