glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Cetate Deva reia astăzi pregătirile pentru retur

Lotul lui Cetate Deva se reuneşte astăzi, la ora 13.30, iar jucătorii îşi vor relua antrenamentele în vederea abordării returului. Va fi un retur de campionat care se anunţă extrem de disputat şi de tensionat, date fiind atât ambiţiile conducerii clubului, cât mai ales situaţia la zi din clasamentul seriei a patra din Liga 3, unde la jumătatea întrecerii şase echipe pot ridica pretenţii la promovarea în eşalonul superior.

Programată iniţial pentru luni, 16 ianuarie, reunirea lotului devean a fost amânată pentru miercuri, adică astăzi, din cauza prezenţei „principalului” Viorel Tănase la Bucureşti, unde a fost la începutul acestei săptămâni la un curs de perfecţionare organizat de FRF şi pentru înnoirea cardului şi a vizei de antrenor. În momentul de faţă, echipa are stabilit nu doar programul de antrenamente, ci şi adversarii din partidele amicale pe care le va susţine în această perioadă.

Pregătirea din iarnă reprezintă baza pentru campionat

„Când am venit la Deva am găsit un lot care s-a pregătit <în trepte>, după cum au venit şi jucătorii la echipă. Nu s-a reuşit în vară realizarea unei baze în pregătire, de aici şi fluctuaţiile de formă şi randament şi inconstanţa în rezultate, nu doar de la un meci la altul, ci chiar de la o repriză la alta – au fost destule jocuri cu o repriză slabă şi una bună. Mă bazez însă foarte mult pe pregătirea pe care o vom face în această iarnă, pentru că suntem conştienţi că ne aşteaptă un retur de foc. Vom începe desigur cu antrenamente de reacomodare de efort după pauza de iarnă, vom efectua vizita medicală, iar de lunea viitoare intrăm pentru o săptămână în cantonament la Geoagiu Băi. Vor urma alte cinci zile de pregătire fizică la Deva, vor fi şi două jocuri de verificare, după care vom intra în perioada precompetiţională, care cuprinde alte şase meciuri amicale pe lângă antrenamentele cu conţinut atât fizic, cât şi tactic”, ne-a comunicat Viorel Tănase, antrenorul lui CNS Cetate Deva.

Strategie diferită pentru amicale

Dacă în anul trecut echipa deveană a ales să susţină în pregătiri amicale în principal cu colegele de serie (Lugoj, Ighiu), de data aceasta lucrurile au stat altfel, Cetate urmând să întâlnească doar pe Unirea 1924 Alba Iulia, echipă venită din Liga Elitelor, dintre colegele de serie. „Din moment ce suntem una dintre pretendentele la promovare, am evitat să jucăm cu contracandidatele, pe care le cunoaştem deja din meciurile tur, şi am preferat să întâlnim echipe din alte serii, cum sunt Sibiul şi Cugirul din seria a cincea. Nu sunt încă stabilite în mod definitiv locurile de disputare a partidelor sau ordinea din <dublele> cu Unirea şi Hermannstadt, acestea mai pot fi modificate în funcţie de starea vremii şi mai ales a terenurilor”, a mai spus antrenorul formaţiei devene.

Noi veniri la echipă

După cum se ştie, Cetate s-a despărţit pe parcursul turului de Blaga, Pistol şi Velici, iar la finalul sezonului de toamnă şi de Dosan, Vîrtan, Vajda, Şaucă şi Lintaru. În rest, la lotul rămas s-au adăugat patru nume noi şi se aşteaptă ca până la plecarea în cantonamentul de la Geoagiu să fie finalizate alte câteva contracte, astfel încât antrenorul să aibă la dispoziţie întreg lotul cu care va aborda returul.

„A revenit la Deva mijlocaşul Andrei Făgărăşanu, reîntors de la Ighiu, pe care ni l-am dorit înapoi la echipă. Tot de la Ighiu l-am adus şi pe Szabolcs Szekely, un atacant de 31 de ani care a evoluat în carieră şi în liga întâi, cu experienţă şi valoare. A mai semnat cu noi Sebastian Agache, fundaş central de 28 de ani, fost la Buzău, şi Mădălin Blănaru, U-19, un mijlocaş ofensiv de bandă care poate evolua şi pe dreapta şi pe stânga, care a jucat la Oţelul şi la Metalosport Galaţi. Mai suntem în discuţii şi cu alţi jucători, sper ca astăzi (n. red. ieri) să mai finalizăm încă un transfer, prefer să nu dau încă numele, iar până luni să fie rezolvate toate, astfel încât să am toţi jucătorii la dispoziţie la plecarea în cantonament”, a mai declarat Viorel Tănase pentru „Glasul Hunedoarei”.

Amicalele din această iarnă

29 ianuarie: CS Hunedoara (deplasare)

3 februarie: Aurul Certej (acasă)

8 februarie: Unirea Alba Iulia (deplasare)

11 februarie: Unirea Alba Iulia (acasă)

15 februarie: Hermannstadt Sibiu (deplasare)

18 februarie: “U” Cluj (deplasare)

22 februarie: Hermannstadt Sibiu (acasă)

25 februarie: Metalurgistul Cugir (deplasare)

Lotul lui Cetate Deva în turul campionatului

portari:

Andrei Raţ, Roberto Bodea

fundaşi:

Adrian Dosan, Mihai Kereki, Marius Pistol, Alexandru Doboş, David Jude, Emil Vîrtan, Cătălin Ionică, Alex Petresc

mijlocaşi:

Andrei Vaştag, Janos Vajda, Erwin Bloj, Rareş Blaga, Alexandru Sahru, Marius Lupu, Tudor Şaucă, Robert Cristian, Mihai Chitaru, Ousmane N’Doye

atacanţi:

Gelu Velici, Iulian Tecsi, Raul Lintaru

Goluri: N’Doye 9, Tecsi 4, R. Cristian 3, Velici 3, Bloj, Chitaru, Lintaru, Vajda, Vaştag câte unul.

Plecări: Velici, Pistol, Blaga, Dosan, Vîrtan, Vajda, Şaucă, Lintaru

Veniri: Făgărăşanu, Szekely (ambii de la Ighiu), Agache (Buzău), Blănaru (Galaţi)

Rezultatele din tur

1 – 3 Industria Galda de Jos (acasă)

1 – 5 ACS Poli Timişoara II (deplasare)

1 – 1, 3 – 1 prelungiri Şoimii Lipova (d, Cupă)

1 – 0 Pandurii Tg. Jiu II (a)

3 – 6 Naţional Sebiş (d)

2 – 1 Performanţa Ighiu (a)

0 – 0, 3 – 0 penaltyuri Internaţional Băleni (d, Cupă)

0 – 1 CSM Lugoj (d)

0 – 0 Ripensia Timişoara (a)

0 – 3 CSM Şcolar Reşiţa (d)

1 – 7 Gaz Metan Mediaş (a, Cupă)

1 – 0 UTA Bătrâna Doamnă II (a)

2 – 0 Millenium Giarmata (a)

4 – 2 Gloria Lunca Teuz Cermei (d)

3 – 1 Unirea 1924 Alba Iulia (a)

6 – 2 Nuova Mama Mia Becicherecu Mic (d)

Tags