glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Cetate Deva pleacă azi în cantonament la Geoagiu

Reuniţi în 22 ianuarie, fotbaliştii de la CNS Cetate şi-au încheiat ieri prima fază a pregătirii de iarnă, cea de la Deva. Astăzi, lotul condus de antrenorul Sorin Cornea va face deplasarea la Geoagiu pentru o săptămână de cantonament. Aceasta se va încheia în 8 februarie, când este programat primul amical al anului, în deplasare cu divizionara secundă ASU Poli Timişoara.

Cu toate că s-au produs destule mişcări de trupe în lotul devenilor, nucleul de bază al formaţiei a rămas acelaşi ca şi în turul campionatului, un singur titular părăsind echipa – este vorba de stoperul Mintaş, plecat la Odorheiu Secuiesc. În rest, Apostol, Kelemen, Şoit, Coteţ, Doboş, Boldea, Moţ, Bărculeţ, Robert Cristian, Lupu, David şi Leucian continuă şi în retur la Cetate.

S-a intrat pe linie dreaptă cu transferurile

Celor enumeraţi mai sus li se adaugă în pregătiri câteva nume noi –despre unii am mai vorbit în Glasul Hunedoarei, alţii au mai venit pe parcurs în ultimele zile. O achiziţie notabilă este George Beloescu, atacantul de 26 de ani fost ultima oară la CSM Şcolar Reşiţa, care a ales Deva pentru a juca în returul de campionat. Astăzi se va alătura lotului şi Gabriel Oiţă, stoperul de 25 de ani care a fost plecat zilele trecute la Petroşani pentru a-şi rezolva situaţia contractuală cu ACS Şirineasa. Andrei Voineag, 24 de ani, jucător de bandă de la Sportul Snagov, fraţii Florin şi Mihai Olariu, ambii 23 de ani, reveniţi de la Milenium Giarmata după ce au mai evoluat în trecut pentru Cetate Deva, la fel ca şi portarul Huzum, împrumutat în turul de campionat la Şoimul Băiţa. Certă este venirea a doi juniori, Andrei Tornai şi Petruţ Cârlejean de la ASA Târgu Mureş. În rest, se poartă discuţii cu alţi câţiva jucători pentru completarea lotului.

“Putem spune că suntem în linie dreaptă cu transferurile, nu mi-am dorit să aduc mai mult de trei – patru seniori la echipă. Am purtat discuţii cu mai mulţi în această perioadă, dar din diverse motive transferurile lor nu s-au finalizat. Sandu Iacob continuă la Rapid, Bozian şi Friedrich şi-au rezolvat situaţia de la Lugoj şi rămân acolo, Poiană şi Himcinschi au plecat de la Reşiţa, dar au ales Şoimii Lipova, iar pe Mărgărit l-a luat Naţional Sebiş. Este încă posibilă aducerea lui Strătilă, mai avem în probe doi portari de 17 ani, unul de la Voluntari, altul din Bucureşti, dintre care vom reţine numai unul, sperăm să fim inspiraţi în alegerea acestuia. Programul de jocuri amicale îl cunoaşteţi, e posibil ca în cantonamentul de la Geoagiu să mai facem un joc de pregătire cu cei de la Gloria, suntem în relaţii bune cu cei de acolo, cu antrenorul Pepenar”, a declarat Sorin Cornea, antrenorul lui Cetate Deva, înainte de plecarea în cantonament.

Programul amicalor pentru CNS Cetate

8 februarie: ASU Poli Timişoara

14 februarie: Metalurgistul Cugir

17 februarie: Unirea Alba Iulia

20 februarie: ACS Ghiroda

24 februarie: ACS FC Avrig

Loading...