glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Cetate Deva joacă astăzi la Craiova cu viceliderul seriei

CNS Cetate Deva susţine astăzi un meci dificil în deplasare, în compania echipei secunde a prim-divizionarei CSU Craiova. Partida este o restanţă din etapa a şaptea a Ligii a treia, seria a patra, şi se va disputa pe Stadionul „Extensiv” din Craiova, începând cu ora 15.

Elevii lui Sorin Cornea se află într-o situaţie delicată, echipa deveană coborând actualmente pe poziţia a 11-a a clasamentului seriei, la doar două puncte de retrogradare. Adversara sa de azi, cu fostul internaţional Corneliu Papură pe banca tehnică, este neînvinsă după şase meciuri şi are ocazia de a se apropia din nou de liderul ACS Şirineasa în caz de victorie.

Diferenţă de opt puncte şi nouă locuri în clasament

La prima vedere disputa dintre CSU Craiova II şi Cetate Deva pare inegală. Gazdele sunt pe locul 2 în seria a patra, cu 14 puncte acumulate din patru victorii şi două egaluri (unul la Lugoj şi unul la Băleşti), golaveraj 10 – 2, iar oaspeţii ocupă după cum spuneam locul 11, cu numai şase puncte, o singură victorie, trei egaluri şi două înfrângeri, golaveraj 10 – 11. Echipa deveană nu a mai câştigat un meci din etapa a doua de campionat, de la acel 3 – 2 dramatic de la Băleşti cu Internaţional.

În celelalte jocuri ale etapei a şaptea care au avut loc la sfârşitul săptămânii trecute, favoritele Şirineasa şi Reşiţa au pierdut puncte preţioase. Liderul ACS a condus la Lipova, dar a fost egalat de Şoimul în ultimul sfert de oră, iar CSM Şcolar a păţit-o şi mai dureros pe teren propriu, Naţional Sebiş reuşind golul egalizator când mai erau doar şase minute de joc. Îşi continuă parcursul de regularitate Ghiroda, 4 – 2 acasă cu Internaţional Băleşti, şi Lugoj, 3 – 0 la Timişoara cu Centrul Naţional de Pregătire, două dintre goluri fiind reuşite de ex-hunedoreanul Bozian şi ex-deveanul Velici. Şi Cermeiul a urcat în clasament în faţa Devei graţie victoriei clare de la Becicherecu Mic, în timp ce Filiaşul a obţinut un punct din deplasarea de la Giarmata cu un gol reuşit în penultimul minut de joc.

Rezultate, etapa a șaptea

CS Millenium Giarmata – ACSO Filiaşi 2 – 2

NMM Becicherecu Mic – Gloria Lunca Teuz Cermei 1 – 4

CN Pregătire Timişoara – CSM Lugoj 0 – 3

CS Şoimii Lipova – ACS Şirineasa 1 – 1

ACS Ghiroda – CS Internaţional Băleşti 4 – 2

CSM Şcolar Reşiţa – CS Naţional Sebiş 1 – 1

CSU Craiova II – CNS Cetate Deva

AFC Hermannstadt II a stat