glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Cetate Deva a învins pe CS Hunedoara în primul amical al anului

Sâmbătă după amiază, CNS Cetate Deva şi CS Hunedoara s-au întâlnit pe terenul secund de la stadionul „Michael Klein” din Hunedoara, într-o partidă care a reprezentat pentru ambele formaţii o verificare utilă în acest stadiu al pregătirilor pentru reluarea campionatului. Devenii s-au impus la final cu 1 – 0, gol marcat în minutul 67 de ex-hunedoreanul Tecsi, care a transformat un penalty obţinut tot de el.

Joc echilibrat şi de angajament, rezultatul a contat mai puţin

Deşi aflate acum în eşaloane diferite, după ce echipa hunedoreană a fost exclusă din liga a treia şi s-a reinventat într-o nouă componenţă şi sub o nouă denumire în campionatul judeţean, cele două echipe au oferit un joc echilibrat, disputat din păcate pe un teren acoperit cu zăpadă, care a obligat pe jucători la un efort considerabil în plus.

Aflate pe locul 7 în Liga a patra şi cu foarte mulţi juniori în componenţă, gazdele au oferit o replică bună ocupantei locului 6 din Liga a treia, echipa deveană fiind la începutul unui proces de integrare în lot a celor opt jucători aduşi în perioada de transferuri din această iarnă. Oricum, pentru cei doi antrenori a contat mult mai puţin rezultatul, după cum ambii au şi menţionat dealtfel la sfârşitul jocului, cât considerente legate strict de stadiul în care se află antrenamentul echipelor lor în această perioadă a pregătirii de iarnă.

CS Hunedoara – Cetate Deva 0 – 1 (0 – 0)

HUNEDOARA: Cobliş (30 Paşca, 60 Paşcalău) – Samoilă (46 Obreja), Daisa (70 Popa), Ciumaşu, Mercurean – Bularda (70 Băban), D. Creciunesc, Stan (46 Şumuţiu), Scorobete (70 Moroşanu) – Marcu (70 I. Radu), Lăcătuş (70 Cociş). Antrenori Mircea Alic şi Raul Spătaru.
CETATE: Bodea – Jude, Kereki, Agache, Doboş – Boldea, R. Cristian – Blănaru, Stoenar, Sahru – Szekely în prima repriză. În repriza a doua au jucat Raţ – Kelemen, Ionică, Agache (75 Demian), Petresc – R. Cristian (65 Boldea), Vaştag – Bloj, Făgărăşanu, Lupu – Tecsi. Antrenori Viorel Tănase şi Tudorel Pelin.

Mircea Alic jr 8166„A fost un joc cu mult angajament fizic, pe un teren acoperit cu zăpadă care din fericire a putut fi nivelată şi s-a putut juca în condiţii neaşteptat de bune. Din acest punct de vedere a fost un antrenament bun, nu din punct de vedere tehnic, ci în privinţa angajamentului. Îmbucurător este că le-am făcut faţă, am pierdut dintr-un penalty acordat foarte uşor, după părerea mea. Am avut şi noi o bară în minutul 90, la o lovitură de cap a lui Radu, iar ocazii ne-am creat mai multe şi mai mari decât ei, cred că un 1 – 1 ar fi fost mai echitabil. Oricum, nu e elocvent rezultatul, nu asta ne-a interesat în acest moment al pregătirilor, ci să creştem de la meci la meci şi să formăm un nucleu de jucători pentru viitor. Pentru noi urmează săptămâna viitoare un alt joc de pregătire, la Cluj, din programul de amicale întocmit pentru această perioadă”, a spus după meci Mircea Alic, antrenorul lui CS Hunedoara.

„Pe asemenea teren nu ai ce să vezi prea multe, pentru că valorile se egalizează. Nu am putut să ne etalăm tehnica, să facem un joc de posesie, cu combinaţii. Oricum nu ne-a interesat rezultatul, ne-am adaptat condiţiilor, am exersat chestiuni legate de poziţionarea în teren, refacerea relaţiilor de joc, integrarea noilor veniţi. Din acest punct de Viorel Tanase 1608vedere, sunt mulţumit că ne-am făcut antrenamentul. Băieţii au stat bine tactic în teren, au arătat angajament şi au răspuns bine la solicitări după săptămâna de pregătire la Geoagiu Băi. Trebuie să spun că acolo am avut cele mai bune condiţii de cantonament, cazare, masă, sală, saună, piscină, traseu de alergări în pantă. Duminică avem program de refacere, iar de luni intrăm iarăşi în regim de două antrenamente pe zi, la Deva. Vineri avem programat un alt joc de pregătire, acasă cu Aurul Certej, dar asta va depinde şi de vreme şi de starea terenului”, a declarat Viorel Tănase, antrenorul lui CNS Cetate Deva.

Tags