glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Cetate Deva înfruntă CSMŞ Reşiţa în Cupa României

După ce în runda precedentă de campionat a remizat fără gol cu CSO Filiaşi acasă, CNS Cetate Deva va juca la un interval de numai patru zile în Cupa României, tot pe teren propriu. Adversara sa este CSM Şcolar Reşiţa, vicecampioana din sezonul trecut a seriei a patra din Liga a treia. Partida se dispută astăzi, începând cu ora 16.30, pe Stadionul „Cetate”.

Cele două echipe sunt neînvinse în actuala ediţie de campionat, însă ambele vin după prestaţii dezamăgitoare în ultima etapă, în faţa propriilor suporteri. Dacă Deva a reuşit doar un 0 – 0 în partida de vineri cu Filiaşi, Reşiţa s-a chinuit literalmente acasă cu juniorii de la Centrul Naţional de Pregătire Timişoara, smulgând victoria cu 1 – 0 abia în minutele de prelungiri, prin golul izbăvitor marcat de ex-deveanul Andrei Vaştag.

Probleme de efectiv în lotul lui Cetate

Din păcate, antrenorul Sorin Cornea nu va dispune nici pentru acest joc de toţi jucătorii din lotul lui Cetate. „Tecsi este în continuare accidentat, a lipsit săptămâna trecută şi va lipsi şi săptămâna aceasta. Alexandru Dan va fi apt de joc abia după 15 septembrie, el face acum o pregătire specială cu un terapeut şi un preparator fizic, sperăm să ni se alăture cât mai repede posibil. Va reveni Şoit, recuperat după o accidentare. În partida de Cupă cu Reşiţa ne vom lupta să câştigăm, la fel cum o facem de fiecare dată. Nu vom menaja pe nimeni, tratăm acest meci ca pe oricare altul, cei mai buni şi cei mai în formă din lot vor juca. Avem o echipă tânără, cu jucători care numai prin meciuri şi acumulând experienţă vor putea să crească”, a spus Sorin Cornea, antrenorul lui CNS Cetate Deva, referitor la întâlnirea de astăzi din Cupa României.

În turul precedent de Cupă devenii au învins pe Voinţa Lupac în deplasare, cu 5 – 2 după prelungiri, în timp ce Reşiţa a stat. În campionat cele două echipe sunt vecine de clasament: CSM Şcolar ocupă locul 3, cu 6 puncte din două meciuri (8 – 1 cu Becicherecu Mic şi 1 – 0 cu Centrul de Pregătire Timişoara), iar Cetate se află pe locul 4, cu 5 puncte în trei meciuri (4 – 4 cu Naţional Sebiş, 3 – 2 cu Internaţional Băleşti şi 0 – 0 cu CSO Filiaşi).

Programul turului 3 din Cupa României

marţi, 12 septembrie:

Aerostar Bacău – Csikszereda Miercurea Ciuc

Performanţa Ighiu – Metalurgistul Cugir

Şoimii Lipova – Naţional Sebiş

Cetate Deva – CSM Şcolar Reşiţa

ACS Şirineasa – Atletic Bradu

ACSO Filiaşi – Sporting Roşiori

Municipal Alexandria – Viitorul Domneşti

Petrolul Ploieşti – Flacăra Moreni

miercuri, 13 septembrie:

Unirea Cristuru Secuiesc – Sănătatea SP Cluj

Unirea Alba Iulia – Industria Galda

Voinţa Biled – Ripensia Timişoara

Agricola Borcea – Înainte Modelu

Delta Dobrogea Tulcea – Unirea Slobozia

Zimbrul Slobozia Conachi – Sporting Lieşti

CSM Focşani – CSM Râmnicu Sărat

Olimpic Cetate Râşnov – AFC Hărman

CSM Roman – Ştiinţa Miroslava

Universitatea Cluj – Fotbal Comuna Recea

Toate meciurile încep la ora 16.30. În caz de egalitate se vor disputa două reprize a câte 15 minute de prelungiri, iar dacă egalitatea persistă se vor executa lovituri de departajare.