glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Cetate Deva începe pregătirile în formulă restrânsă

Programată iniţial pentru 17 iulie, reunirea lotului echipei de fotbal CNS Cetate Deva a fost amânată pentru ieri, la ora 17, din câteva motive pe care vi le vom prezenta mai jos. Aşa se face că luni a avut loc doar o miniconferinţă de presă organizată ad-hoc chiar pe iarba terenului de pe stadionul „Cetate” din Deva, în care directorul Colegiului Naţional Sportiv Cetate, Adrian Liga, şi directorul sportiv al echipei de fotbal, Cristian Petrean, au prezentat situaţia actuală a echipei.

Din toate proiectele prezentate în urmă cu mai puţin de o lună, când se anunţa oficial numele noului antrenor, Gheorghe Barbu, prezentat mass-mediei de către „triumviratul” Liga – Petrean – Cristian Bobar, preşedintele clubului de fotbal, nu a mai rămas mare lucru la ora actuală. Între timp a dispărut din schemă Bobar, trecut „pe linie moartă” de actuala conducere a Primăriei Deva, şi nu a mai venit nici Barbu. „Una am discutat în vară, când mi s-a promis ceva, alta e acum. Eu veneam să mă bat la promovare, nu să stau cu echipa undeva pe la mijlocul clasamentului, pe locurile 5 – 8”, declara Gheorghe Barbu săptămâna trecută pentru Glasul Hunedoarei.

Bugetul echipei încă nu a fost stabilit

În aceste condiţii întreaga responsabilitate a alcătuirii lotului de jucători, a găsirii unui alt antrenor şi a întocmirii programului de pregătire al lui Cetate a căzut pe umerii lui Cristian Petrean. Misiunea acestuia pare însă una aproape imposibilă, atâta timp cât bugetul echipei de fotbal încă nu a fost stabilit nici la această dată, iar „pe surse” am aflat că discutarea acestui buget nici nu se află pe ordinea de zi a proximei şedinţe a Consiliului local Deva.

Din toate semnalele primite, la Cetate se va merge pe un proiect low-cost, doar cu jucători localnici – pentru evitarea cheltuielilor de cazare a celor aduşi din alte părţi.

Trebuie completat şi lotul de jucători şi programul amicalelor

Ceea ce se ştie sigur în momentul de faţă la CNS Cetate este mai mult „ce nu”; despre „ce da” sunt puţine certitudini. Ca să începem cu acestea din urmă, iată jucătorii pe care echipa se poate baza încă de la începutul pregătirilor, aşa cum ni i-a prezentat Cristi Petrean. „Contăm pe cei cu care am discutat deja şi ne-au confirmat că vor să joace la Deva: Raţ, Apostol – revenit din Elveţia, Huzum (n. red.: toţi trei portari), Kelemen, Bloj, Ionică, Boldea, Făgărăşanu, Lupu, Doboş, Tecsi, Leucian şi Robert Cristian. Situaţia lui Petresc e una specială, el pleacă în Anglia la muncă, nu mai rămâne la noi. Asta e, pornim într-o formulă redusă, deşi e destul de târziu. Suntem în discuţii şi cu alţi jucători, spre exemplu Paul Medrea, născut în ’98, U-19, va veni la trial. Au căzut însă variantele de jucători pe care voia să îi aducă Gheorghe Barbu, au căzut şi cele ale unor fotbalişti cu care discutase Cristi Bobar. Nu putem să îi aducem şi pe urmă să ne trezim că noul antrenor nu îi mai vrea. Că am adus vorba de noul antrenor, acesta va fi Sorin Cornea, el va conduce pregătirile şi va sta în tribună să supravegheze trialul pe care îl vom organiza miercuri, de la ora 18. Dacă e cazul va mai fi un trial şi joi, în funcţie de câţi juniori vor fi prezenţi la primul, pentru că acum e perioada vacanţelor, unii sunt plecaţi, aşa că nu ştim câţi vor veni. Am fixat şi câteva amicale pentru perioada de pregătire. În 5 august jucăm cu CS Hunedoara, la noi sau la ei, rămâne să stabilim locul în funcţie de starea terenului. În 12 august am programat un meci cu U Cluj în deplasare, în 16 jucăm la Galda de Jos cu Industria, iar în 19 cu ACS Ghiroda, acasă”, a spus Petrean.

Fără cantonament şi fără juniori republicani

Încă de luni echipa trebuia să aibă primul antrenament şi să intre în cantonament, aşa cum fusese întocmit programul de către fostul antrenor Gheorghe Barbu. Însă cum lotul nu e complet şi e şi mult prea târziu dacă ar fi să decalezi acest cantonament, s-a renunţat pur şi simplu la el. Nici grupele de juniori republicani A şi B care era vorba să fie înfiinţate şi pentru care fuseseră prevăzute cheltuielile suplimentare în bugetul clubului – care buget, reamintim, oricum nu este aprobat până la ora actuală – nu vor mai fi alcătuite. În locul lor, cu jucătorii acestor grupe de vârstă se preconizează reînfiinţarea echipei secunde, Cetate Deva II, care să fie înscrisă în liga a patra (unde a mai fost, dar de unde s-a retras acum un an şi jumătate). Se mai caută parteneri pentru încă două amicale. „Cei de la Pandurii Târgu Jiu ne-au propus un amical în 26 iulie, dar e mult prea devreme pentru noi, care încă nu ne-am început pregătirea, aşa că am fost nevoiţi să îi refuzăm. Ne mai dorim încă două amicale, unul înainte de 5 august, iar altul pe 9 august. E dificil însă de găsit adversari, pentru că echipele de liga a patra joacă în 9 în Cupa României, iar cele de liga a treia deja şi-au stabilit aproape toate programul”, a mai adăugat Cristian Petrean.

Carte de vizită Gheorghe Sorin Corneauntitled

Antrenorul cu care Cetate Deva va începe pregătirile din această vară s-a născut în 7 iulie 1967 în Târgu-Jiu. A jucat fotbal timp de 24 de ani, pe postul de atacant, în primele trei ligi în România, a evoluat – şi a şi marcat goluri – în Cupa UEFA cu Oţelul Galaţi şi Gloria Bistriţa, a fost de două ori campion naţional în Maroc şi a jucat în Liga Campionilor Africii şi în Cupa Africii (echivalentul Cupei UEFA pe Continentul Negru).

A debutat la numai 14 ani la Jiul Rovinari, a jucat în Divizia C la Jiul Rovinari şi Şoimii Lipova, pentru care a marcat 30 de goluri în 40 de meciuri. În Divizia B a jucat 60 de meciuri la echipele Strungul Arad şi UTA, marcând 35 de goluri. În Divizia A a jucat pentru Oţelul Galaţi, Gloria Bistriţa şi FC Braşov în 210 meciuri şi a marcat 47 de goluri. În Cupa UEFA are în palmares şase meciuri şi patru goluri cu Oţelul şi trei meciuri şi un gol cu Bistriţa. A jucat în Maroc la MAS Fez şi Hassania Agadir, cu a câştigat de două ori campionatul şi a jucat în Liga Campionilor Africii.

A fost antrenor principal la Minerul Certej, Agrocompany Băcia, Aurul Brad, CFR Simeria, director tehnic la Hassania de Agadir, antrenor secund la Mureşul Deva şi Qatar Sport Club, preparator fizic la Al-Shabab (Arabia Saudită).

Loading...
Tags