glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Cetate Deva a câştigat la Craiova şi a urcat două poziţii în clasament

Aflată cu cuţitul la os după patru etape în care nu a cunoscut gustul victoriei şi a adunat doar două puncte, deşi a evoluat în trei rânduri pe teren propriu, CNS Cetate Deva a reuşit o victorie de moral şi – cel mai important – aducătoare de trei puncte extrem de preţioase în meciul restanţă susţinut în deplasare la Craiova cu echipa secundă a CS Universitatea.

În partida disputată marţi după amiază pe pe stadionul “Extensiv”, fotbaliştii conduşi de pe banca tehnică de Sorin Cornea au răsturnat “calculul hârtiei” şi au admistrat trupei lui Corneliu Papură prima înfrângere din actualul campionat, cu scorul de 1 – 0. Acest rezultat a ajutat indirect noua echipă de adopţie a Petroşaniului, ACS Şirineasa, care s-a distanţat în clasament la cinci puncte de locul al doilea după etapa a şaptea a Ligii a treia.

Golul lui Robert Cristian a decis învingătoarea

Aparent inegală, dacă era să privim doar la diferenţa de opt puncte şi nouă locuri care separa cele două echipe înaintea acestei întâlniri, disputa dintre CSU Craiova II şi Cetate a dat câştig de cauză formaţiei devene, care urcă astfel pe poziţia a noua în seria a patra, la egalitate de puncte – câte nouă – cu CSO Filiaşi şi Şoimii Lipova (cu care de altfel a terminat la egalitate şi în meciurile directe), dar cu golaveraj mai slab (0, faţă de + 3, respectiv + 1).

Fără sincopele din apărare arătate în începutul de campionat, dar şi în precedenta deplasare de la Giarmata, Cetate s-a prezentat în fieful oltean cu o mult mai bună organizare în defensivă, blocând culoarele de pătrundere ale gazdelor şi încercând să dea lovitura pe contraatac, mai ales în partea secundă. Omul decisiv a fost de data aceasta “dirijorul” de la pupitrul atacului devean, Cristian Robert, care a înscris la capătul unei acţiuni personale pe partea stângă, trecând de doi fundaşi olteni şi finalizând cu un şut la colţul lung imparabil pentru portarul Dică, cu trei minute înainte de pauză.

Cetate îşi putea majora avantajul în repriza a doua, însă şuturile lui Boldea şi Robert Cristian fie nu au găsit ţinta, fie au fost respinse de goal-keeperul gazdelor. Craiova putea egala pe final, însă Apostol şi-a continuat intervenţiile salvatoare între buturile echipei devene. După penaltyul apărat etapa precedentă, în ultimul minut al meciului cu Lipova, care a adus un punct formaţiei sale, el a salvat din nou pe Cetate în minutele 83 şi 84 ale întâlnirii cu CSU, respingând de fiecare dată în corner şuturile care puteau aduce egalarea.

Urmează vineri meciul cu Ghiroda

La numai trei zile de la victoria importantă de la Craiova, pentru Cetate urmează un nou joc cu o încărcătură deosebită, pentru că întâlneşte o altă echipă clasată pe podium, ACS Ghiroda. Trupa lui Paul Codrea, nou promovată în eşalonul trei, vine la Deva după o victorie clară, 4 – 2 pe teren propriu cu Internaţional Băleşti. Cele două echipe s-au întâlnit şi în această vară în ultimul amical de pregătire înaintea campionatului, câştig de cauză având atunci formaţia timişoreană (învingătoare cu 3 – 2, după ce la pauză conduceau gazdele cu 2 – 1, în repriza întâi evoluând primele garnituri, iar în partea a doua intrând rezervele).

Tot vineri se mai joacă în seria a patra alte trei meciuri din etapa a opta a Ligii 3, ultimele trei partide ale rundei fiind programate sâmbătă. Interesantă de urmărit este disputa dintre CSO Filiaşi, locul 7, cu 9 puncte, şi Municipal Lugoj, locul 4, cu 12 puncte, singura echipă alături de liderul Şirineasa încă neînvinsă în actualul sezon. Şoimii Lipova (locul 8, 9 puncte) întâlneşte la Giarmata pe Millenium (locul 12, 5 puncte), iar codaşele seriei, AFC Hermannstadt Sibiu II (locul 14, 4 puncte) şi Nuova Mama Mia Becicherecu Mic (locul 15, 0 puncte) joacă între ele.

Sâmbătă CSM Şcolar Reşiţa (locul 5, 11 puncte) merge la Băleşti unde are neapărată nevoie să obţină cele trei puncte în faţa lui Internaţional (locul 13, 4 puncte) pentru a-şi mai păstra speranţele din ce în ce mai firave la promovare. Un meci deschis oricărui rezultat este cel dintre Gloria Lunca Teuz Cermei şi centrul Naţional de Pregătire Timişoara, vecine în clasament pe locurile 10, respectiv 11, cu câte şapte puncte fiecare.

Am lăsat la urmă derbyul etapei, care se va juca sâmbătă la Petroşani între liderul ACS Şirineasa şi ocupanta poziţiei secunde CSU Craiova II. Cu egalul de la Lipova din runda precedentă trupa lui Gabriel Mangalagiu s-a distanţat în clasament la cinci puncte diferenţă de adversara sa din acest meci, 19 faţă de 14 puncte. Şirineasa a continuat şi seria transferurilor de “nume grele”, nu doar a partidelor fără înfrângere. După ce înaintea etapei trecute l-a adus la echipă pe portarul Mincă, fost ultima oară la CFR Cluj, acum două zile a reuşit şi transferul lui Florin Costea. Ajuns la 32 de ani, fosta mare speranţă a fotbalului românesc a optat în acest moment al carierei pentru echipa ex-vâlceană ajunsă în Valea Jiului.

Echipa care stă în această etapă a opta este CS Naţional Sebiş.

CSU Craiova II – CNS Cetate Deva 0 – 1 (0 – 1)

CRAIOVA: Dică – Trocan, Ion, Hreniuc, Petre – Enache, Ţoiu (55 Dinu), Buzan – Frăsineanu (80 Moldovan), Popescu, Iuga. Antrenor Corneliu Papură
CETATE: Apostol – Kelemen, Şoit, Mintaş, Doboş – Boldea, Moţ – Staicu (67 Scarlat), R. Cristian (78 Bărculeţ), Lupu (86 Leucian) – David (72 Firan). Antrenor Sorin Cornea
A marcat: Robert Cristian (42)