glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Cetate Deva a câştigat dramatic la Băleşti trei puncte importante

Meciul susţinut sâmbătă de CNS Cetate Deva la Băleşti cu Internaţional din localitate, în etapa a doua de campionat, a semănat şi totodată nu a semănat cu cel de anul trecut din Cupa României, disputat între aceleaşi combatante. A fost asemănător pentru că la final succesul a aparţinut devenilor, care s-au impus cu 3 – 2, dar a diferit prin faptul că, dacă anul trecut nu s-a înscris în 90 de minute, de data aceasta s-au marcat cinci goluri, într-un joc cât se poate de deschis, cu dese răsturnări de situaţie şi cu deznodământul stabilit în minutele de prelungiri ale partidei.

„Cetate Deva e schimbată din temelii, foarte puţini jucători au mai rămas de la ultimul meci, dar de obicei când pleacă anumiţi jucători vine ceva mai bun din spate. Echipa nu are obiectiv salvarea de la retrogradare, şi atunci e clar, cine a venit a venit cu un plus. Din punctul meu de vedere, au o echipă mai bună ca la ultimul meci. Ei sunt favoriţi, pentru că au experienţă, au bază, au susţinere, au tot ce le trebuie pentru acest eşalon, chiar pentru a se lupta la locul 1. Având în vedere ultimul lor rezultat, 4 – 4, înseamnă că au o echipă deschisă, care joacă fotbal. Scopul lor nu este numai să câştige cele trei puncte cu orice preţ”, spunea înainte de meci Dan Vasilică, antrenorul gorjenilor.

Răsturnări de scor de la început până la sfârşit

Cu toate aceste aprecieri frumoase la adresa adversarilor, Internaţional a deschis repede scorul prin autogolul lui Mintaş, care a deviat nefericit un balon în propria poartă în minutul 9. Bucuria gazdelor a durat însă puţin, pentru că zece minute mai târziu o degajare lungă a lui Raţ – revenit între buturile echipei devene – l-a găsit în atac pe Romică David, care a înscris la capătul unei acţiuni individuale. La cabine s-a intrat la egalitate, 1 – 1, pentru ca în minutul 54 Moţ să obţină un penalty, transformat de Robert Cristian pentru 2 – 1. Şi gazdele au primit un penalty (unul discutabil, după spusele antrenorului devean) după exact o oră de joc, l-au transformat şi au reuşit egalarea. Golul victoriei lui Cetate a venit în primul minut al prelungirilor, când la un corner executat de Robert Cristian de pe partea dreaptă, Mintaş, urcat în careul advers, a şutat pe colţul lung, mingea a lovit bara şi a intrat în poartă.

Eficienţi la finalizare, încă datori în defensivă

„A fost un joc spectaculos, din păcate continuăm să păcătuim la fazele fixe. Mă bucur însă că am avut puterea să ne concentrăm şi să câştigăm pe final, aceasta în condiţiile în care am terminat meciul cu cinci copii de 17 ani pe teren. E îmbucurător că marcăm mult, am înscris de şapte ori în două meciuri, dar şi primim multe goluri, am încasat deja şase. Bine măcar că am înjumătăţit numărul golurilor primite în acest joc faţă de cel precedent cu Sebişul, sperăm ca la următoarele să le reducem de tot. Urmează meciul de acasă cu cei de la Filiaşi. I-am văzut evoluând în prima etapă tot la Băleşti (n. red. au câştigat cu 1 – 0), au o echipă ceva mai bună decât Internaţional, mai matură, cu trei – patru jucători valoroşi de la Slatina. Sperăm să nu mai facem greşeli şi să ne impunem. Aşa cum am spus, orice meci, indiferent de adversar şi de teren, îl jucăm la victorie”, a declarat Sorin Cornea, antrenorul lui CNS Cetate Deva, pentru „Glasul Hunedoarei”.

Internaţional Băleşti – CNS Cetate Deva 2 – 3 (1 – 1)

CETATE: Raţ – Ionică, Mintaş, Coteţ, Doboş – Boldea (80 Leucian), Moţ – Firan (55 Bărculeţ), R. Cristian, Lupu (75 Staicu) – R. David (89 Scarlat). Antrenor Sorin Cornea.

Liga 3, seria 4, etapa 2, rezultate

NMM Becicherecu Mic – CSM Şcolar Reşiţa 1 – 8

CN Pregătire Timişoara – ACS Ghiroda 3 – 2

CSM Lugoj – CSU Craiova II 1 – 1

AFC Hermannstadt II – CS Millenium Giarmata 3 – 1

CS Naţional Sebiş – ACS Şirineasa 0 – 1

Gloria Lunca Teuz Cermei – CS Şoimii Lipova 3 – 0

CS Internaţional Băleşti – CNS Cetate Deva

CSO Filiaşi a stat.

Loading...