glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Cetate a câştigat din nou şi rămâne aproape de podium

Pentru CNS Cetate continuă perioada de graţie în Liga a treia de fotbal. Vineri, echipa din Deva a obţinut cea de-a cincea victorie consecutivă din actualul campionat, depăşind pe stadionul propriu Centrul Naţional de Pregătire Timişoara cu un categoric 5 – 0.

Chiar şi cu patru jucători suspendaţi din tabăra gazdelor, partida nu a avut istoric. Demn de menţionat este faptul că au fost prezenţi pe teren pentru prima oară în acest sezon Alexandru Dan şi Iulian Tecsi, ambii reveniţi după accidentări care i-au ţinut multă vreme departe de gazon.

Început furtunos al devenilor

Cetate a început meciul în trombă şi după ce în minutul 2 David a ratat singur cu Dobre, trimiţând pe lângă poartă, în minutul 4 acelaşi vârf de atac al devenilor nu a mai iertat, finalizând o combinaţie între Boldea şi Bărculeţ. Abia au apucat oaspeţii să repună mingea de la centru că au şi încasat un nou gol, de data aceasta la capătul acţiunii purtată de Doboş şi continuată de David găsindu-se Leucian, la prima sa reuşită stagională. La 2 – 0 în minutul 5 lumea din tribunele stadionului „Cetate” aştepta să asiste la un scor-fluviu din partea favoriţilor.

Numai că, inexplicabil, devenii au stins motoarele şi timişorenii au prins curaj şi au ieşit la joc, reuşind să îşi creeze câteva ocazii de a marca. Trip (în min. 21, 37 şi 42), Jurj (min. 23) şi Chera (min. 24) au avut şansa golului, de partea cealaltă doar David (min. 20) şi Mintaş (min. 40) având acţiuni ofensive de notat până la pauză.

Final de meci dominat de Cetate

Probabil muştruluiţi serios la cabine, cei de la Cetate au intrat după pauză având cu totul altă atitudine. La două minute de la reluare Mintaş a trimis cu capul pe lângă poartă la un corner obţinut de Kelemen şi bătut de Doboş, iar în min. 50 Moţ pătrunde frumos în careu pe partea stângă, însă centrarea lui este slabă şi Dobre reţine. Bauman prinde şi el un şut în diagonală expediat de Chera (min. 55), după care Sorin Cornea mută inspirat, introducându-i în teren pe Tecsi şi Ionică, care aduc un plus de prospeţime în joc. David nu ajunge la o minge de gol în situaţie de singur cu portarul (min. 64), pentru ca un minut mai târziu Mintaş să rezolve cu calm un contraatac al oaspeţilor purtat doi contra doi. Golul trei vine la jumătatea reprizei secunde, la un corner, după o centrare de pe stânga a lui Staicu şi o minge prelungită de David până la Şoit, care reia din apropiere în plasă. Şi Tiereanu are o bună ocazie la un corner în min. 68, când trimite cu capul peste poarta lui Bauman.

David are o acţiune personală pe dreapta, de unde centrează excelent în 6 metri pentru lovitura de cap a lui Tecsi, care trece de puţin pe lângă poartă (min. 71), David reia şi el slab cu capul din mijlocul careului centrarea lui Kelemen (min. 75), iar Moţ şutează dezamăgitor la capătul unei combinaţii reuşite între Tecsi şi David (min. 78). Dobre prinde o minge din faţa lui Tecsi (min. 79), însă nu mai poate face nimic în minutul 83, când şutul lui Mintaş de la circa 25 de metri găseşte culoarul de gol la rădăcina barei. Ultima zvâcnire ofensivă a timişorenilor o consemnăm în min. 74, când Neaga trimite pe lângă poartă. Scorul final este stabilit de Tecsi, în min. 88, cu un şut sub transversală de la 22 de metri. Putea fi şi 6 – 0 în penultimul minut de joc, însă David intră în unghi şi trimite mingea în plasa laterală.

CNS Cetate Deva – Centrul Naţional de Pregătire Timişoara 5 – 0

CETATE: Bauman – Kelemen, Mintaş, Şoit, Doboş – Boldea, Moţ (80 Coteţ) – Leucian (45 Staicu), Al. Dan (56 Tecsi), Bărculeţ (56 Ionică) – David. Antrenor Sorin Cornea.

TIMIŞOARA: Dobre – Kovari, Tieranu, Goţa (76 Stoianovici), Popa (76 Coroiu) – Lazăr (46 Burghele), Jurj, Casian (76 Neaga) – Chera, Trip, Simandan. Antrenor Cristian Petcu.

Au marcat: David (4), Leucian (5), Şoit (67), Mintaş (83), Tecsi (88)

”Am început meciul foarte bine, am marcat rapid două goluri, după care băieţii s-au relaxat. Au urmat 20 de minute bune ale celor de la Centrul Timişoara, care putea înscrie un gol cu care să revină în joc. Ne-am dat însă seama de pericol şi am reacţionat la timp. Îi felicit pe cei intraţi în joc cu determinare, pe Ionică şi Tecsi, ultimul revenit pe teren după doar patru zile de antrenament. Oricum, nu s-a pus problema învingătoarei în acest joc. Urmează meciul de la Lugoj, unde întâlnim o echipă foarte bună, vecină cu noi în clasament”, a declarat Sorin Cornea, antrenorul lui CNS Cetate Deva.