glasul-hd.ro Web analytics

EvenimentJustiție

Cercetat sub control judiciar, după ce a agresat un polițist. Instanța a respins cererea de arestare preventivă a lui Daniel Pleșcan

Daniel Pleșcan, fiul fostei consiliere județene Dorina Pleșcan, va fi cercetat sub control judiciar, după ce a agresat un polițist, aflat în timpul liber. Instanța a respins, joi, cererea de arestare preventivă, făcută de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroșani.

Potrivit procurorilor, polițistul agresat are nevoie de 8-9 zile de îngrijiri medicale. Pleșcan este acuzat de trei infracțiuni: lovire, tulburarea liniștii și ordinii publice și distrugere. Cu toate acestea, magistrații au apreciat că nu se impune arestarea sa. „Instanța a respins cererea de arestare preventivă și a dispus controlul judiciar pe 60 zile”, a spus joi, imediat după pronunțare, procurorul Darius Roman, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroșani. Pleșcan nu are voie să părăsească localitatea de domiciliu, dar atât el, cât și procurorii, pot ataca sentința.

Trecut plin de scandal

Nu este pentru prima dată când Daniel Pleșcan are probleme cu legea. La începutul lunii decembrie a anului 2015, polițiștii de la BCCO Alba, sub coordonarea DIICOT Hunedoara, au descins în municipiul Petroșani, destructurând o rețea de proxenetism. Anchetatorii susțin că în perioada iulie – decembrie 2014, membrii grupării ar fi recrutat cinci tinere, dintre care două minore, pe care le-ar fi determinat să practice prostituţia, în mai multe locuri de cazare din Valea Jiului. O parte din banii obţinuți din activitatea de prostituţie ar fi fost însuşiți de membrii grupării.

Printre cei care au apelat la serviciile „fetelor” s-ar număra angajați ai primăriilor, aleși locali, directori din companiile de stat și oameni de afaceri. La finalul judecății, magistrații au decis o pedeapsă de trei ani de închisoare şi interzicerea unor drepturi, pentru toți cei trei inculpați din dosar, însă aceștia nu vor ajunge după gratii dat fiind faptul că executarea pedepselor a fost suspendată. Totodată, judecătorii au mai hotărât ca cei trei, pe parcursul termenului de supraveghere, să presteze muncă în folosul comunităţii. Sentința nu este definitivă.

Pleșcan mai este cercetat într-un alt dosar. Tânărul a avut permisul de conducere suspendat de către poliţişti, însă acest lucru nu l-a împiedicat să urce la volan.

Tags