NEWS ALERT:
Home / Comunitate / Centrul Pilot de Prevenţie şi Ameliorare pentru bolnavii de parkinson
Centrul Pilot de Prevenţie şi Ameliorare pentru bolnavii de parkinson

Centrul Pilot de Prevenţie şi Ameliorare pentru bolnavii de parkinson

Aproximativ 2.500 de bolnavi de parkinson din judeţul Hunedoara pot să beneficieze de tratament fiziokinetoterapeutic şi naturist la un standard calitativ înalt. Acest lucru este posibil la Centrul Pilot de Prevenţie şi Ameliorare pentru bolnavii de parkinson, care s-a deschis recent în staţiunea balneoclimaterică Moneasa.

Asociaţia de luptă împotriva bolii parkinson „AntiParkinson România” a reuşit să creeze primul centru de tip Clinică – Hotel, în care pacienţii diagnosticaţi cu parkinson să poată beneficia de tratamente fiziokinetoterapeutice şi naturiste. Centrul Pilot de Prevenţie şi Ameliorare în Boala Parkinson s-a deschis în staţiunea balneoclimaterică Moneasa, supranumită „Perla Munţilor Apuseni”. În judeţul Hunedoara există aproximativ 2.500 de bolnavi de parkinson, care vor putea benefia de serviciile medicale oferite de acest centru. Potrivit reprezentanţilor asociaţiei, în urma parteneriatului încheiat cu Clinica de Recuperare Medicală NeoKlinik, vor fi disponibile pentru pacienţii cu parkinson 10 locuri lunar, prioritate având membrii asociaţiei. Programul medical se va desfăşura pe parcursul a 12 zile, şi are ca scop încetinirea evoluţiei bolii, ameliorarea simptomelor motorii, corectarea somnului şi combaterea surmenajului psihic”, a precizat preşedintele asociaţiei, Dan Răican.

Pentru programări, pacienţii se vor înscrie pe lista de intenţii deschisă la Asociaţia AntiParkinson şi ulterior cu numărul de înregistrare, vor contacta Clinica de Recuperare Medicală NeoKlinik. Numărul de telefon la care pacienţii pot solicita informaţii este: 0257313131.

Despre Raluca STROIA

Citește și

SECUND cai

Iubitorii de cai sunt așteptați în Banat. La Herneacova se vor întrece cei mai buni săritori peste obstacole

În luna aprilie, la Domeniul Herneacova se dă startul competițiilor de echitație din acest an. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *