glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

Cei mai merituoşi elevi din ţară participă la Tabăra Naţională de Excelenţă de la Căprioara

Un număr de 47 de elevi din liceele din ţară vor participa la „Tabăra Naţională de Excelenţă – Cultură, Tradiţii şi Civilizaţie Dacică şi Romană”. Tabăra va avea loc la  Căprioara, iar „beneficiarii” sunt cei mai buni elevi de liceu din fiecare judeţ al ţării.

Judeţul Hunedoara va fi din nou gazda elitelor din liceele româneşti. În perioada 2 – 8 septembrie 2014 va avea loc a doua ediţie a „Taberei Naţionale de Excelenţă – Cultură Tradiţii şi Civilizaţie Dacică şi Romană”. Acţiunea este organizată de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret şi Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Prefectura judeţului Hunedoara, iar scopul acesteia este de a recompensa cei mai buni liceeni din ţară. „Modul în care s-a derulat evenimentul anul trecut, precum şi opiniile tuturor elevilor participanţi, ne determină să credem că acest demers trebuie încurajat pentru ca eforturile elevilor în procesul de învăţământ să fie stimulate şi recompensate. Anul acesta organizăm a doua ediţie a Taberei de Excelenţă, iar cu sprijinul Ministerului Educaţiei Naţionale vor fi desemnate cadrele didactice care-i vor însoţi pe elevi, câte un profesor pentru fiecare regiune de dezvoltare în parte. În perioada următoare, inspectoratele şcolare din fiecare judeţ vor desemna elevul de liceu cu cele mai bune rezultate în procesul de învăţământ, acesta urmând să participe în mod gratuit în tabără”, se arată într-un document emis de Prefectura judeţului.

Vizitarea celor mai atractive obiective turistice

Pe parcursul celor şapte zile de tabără, elevii vor avea ocazia să viziteze obiectivele turistice, istorice, religioase, dar şi cele de agrement de pe raza întregului judeţ. Tot programul va fi armonizat astfel încât cei 47 de elevi – câte unul din fiecare judeţ şi sector al Municipiului Bucureşti să se deconecteze de la activităţile educaţionale obişnuite şi să-şi refacă potenţialul de acumulare de noi cunoştinţe.