NEWS ALERT:
Home / Actualitate / CEH dă asigurări că va plăti salariile pe 15 decembrie
mineri-3

CEH dă asigurări că va plăti salariile pe 15 decembrie

 

Administraţia Complexului Energetic Hunedoara declară că dispune de sumele necesare pentru salariile şi a ajutoarelor de încălzire care trebuie plătite săptămâna viitoare.

„Conducerea S CEH SA transmite salariaţilor societăţii că dispune de resursele financiare necesare plăţii la termen a chenzinei a II-a pe luna noiembrie 2016 şi a ajutorului pentru încălzirea locuinţei în condiţiile prevăzute de contractul colectiv de muncă.În acelaşi context, subliniem faptul că eforturile conducerii de a asigura fondurile necesare plăţii salariilor trebuie susţinute în contrapartidă de salariaţi pentru asigurarea producţiei de cărbune”, se arată într-un comunicat de presă transmis astăzi.

Managerul CEH, Michael Melczer, spune că a dorit să facă aceste precizări din două motive: “Avem confirmarea OPCOM (organismul prin care CEH vinde energie pe piaţă – n.red.) că ni se vor vira sumele necesare pentru plata salariilor şi a ajutoatelor de încălzire. Al doilea motiv pentru care facem această precizare este faptul că e un moment destul de agitat, iar unii şi alţii caută să-l exploateze electoral”.

Melczer adaugă că, în continuare, sumele pe care CEH le are de încasat de la principalii beneficiari, Transelectrica şi OPCOM, sunt blocate la sursă (până când instanţa va decide dacă societatea intră sau nu, din nou, în stare de insolvenţă), precizând însă că legislaţia prevede o excepţie datorită căreia sumele destinate plăţii drepturilor salariale (categorie în care se încadrează şi ajutoarele pentru încălzire acordate salariaţilor CEH) nu pot fi supuse popririlor.

Despre Ciprian IANCU

Citește și

18142913_10155303843142417_1125745789_n

Angajații de la Agenția pentru Protecția Mediului amenință cu greva generală

Al treilea protest spontan în ultimele două luni a angajaților Agenției pentru Protecția Mediului, la …

4 comments

  1. Si salariile compensatorii? Sau au prea multi consilieri si directori inventati si nu mai au bani? Sindicatele ( aservite? ) ce fac, ca i-au sfatuit ( impreuna cu directorii ) pe oameni sa-si faca cereri de disponibilizare?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *