glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Ce au pierdut acasă, au câștigat pe teren străin

Formația antrenată de Titi Alexoi a trecut repede peste eșecul din prima etapă a returului, cu Minerul Motru, și s-a întors pe Cerna cu toate punctele, după prima deplasare oficială a lui 2015. Alb-albaștrii au învins cu 2-1 (1-1), la Turceni, grație reușitelor lui Tecsi și Gheară.

În ciuda faptului că au controlat ostilităţile, succesul hunedorenilor s-a conturat ceva mai greu, golul victoriei venind dincolo de a doua jumătate a reprizei secunde. Până atunci, ambele formaţii au avut posibilitatea de a închide meciul, mai devreme.

Cu juniorii, înainte!

Cu una dintre cele mai tinere echipe din serie pe teren, FC Hunedoara a intrat bine în meci și după nici 20 de minute băieţii lui Alexoi conduceau cu 1-0, după golul lui Iulian Tecsi (foto): șut în colțul scurt, după o pivotare pe lângă un fundaș advers. Gazdele n-au părut însă prea mult deranjate de acest lucru și după ce l-au evidențiat în câteva rânduri pe Raț, au egalat, în minutul 36, din penalty – Butoi transformând lovitura de la 11 metri, dictată după un fault al lui Roiu la același jucător. La reluare, alb-albaştrii au trecut la conducere, au ieșit mult mai curajoşi la atac și după o serie de șanse irosite, juniorul Bogdan Gheară (19 ani, titular în premieră) a înscris golul victoriei, în minutul 69, după un corner executat de nou-intratul Drăgoescu și o minge prelungită, cu capul, pe spate de către Grigore, alt jucător intrat pe parcursul celui de-al doilea act. Până la final, tinerii Raţ, Ciucurescu, Ciumaşu şi Opîrlescu s-au descurcat bine în defensivă şi Hunedoara a plecat cu toate punctele. Revanşă după prestaţia modestă de acum o săptămână.

ȘTIINȚA TURCENI  1 (1)
Nicolae – Moroșanu, Tudorache, Mâinerici, Gîlceavă – Bălan (77 Mihulete), Davidoiu (67 Simcea), Popescu (cpt.), Slavu (64 Lungu) – Butoi, Fotescu.
Antrenor: Viorel Cojocaru
FC HUNEDOARA  2 (1)
Raț (cpt.) – Ciucurescu, Ciumașu, Opîrlescu, Roiu (53 Grigore) – Șoit, Gheară, Uibariu (67 Drăgoescu), Făgărășanu (93 M. Olariu), Trășcan – Tecsi (89 Fl. Olariu).
Antrenor: Titi Alexoi
Au marcat: Butoi (36 – pen.) / Tecsi (18), Gheară (69)
Arbitru: Nicolae Drăgoi. Asistenți: Alin Botaș și Patricia Samsudean (toți din Timișoara).