glasul-hd.ro Web analytics

Eveniment

Cazul Sucilă, preluat de avocatul Paula Iacob

Renumitul avocat Paula Iacob a fost prezent, ieri, la Tribunalul Hunedoara ca apărător al poliţistului Adrian Sucilă, arestat preventiv într-un dosar „sexual” în care se pare că victimă este fiul minor al viceprimarului Angela Stoica, din Vulcan.

Recursul în cazul poliţistului Adrian Sucilă, aprestat preventiv într-un dosar în care este acuzat de act sexual cu un minor (fiul viceprimarului din Vulcan, Angela Stoica), corupţie sexuală şi furt s-a judecat, ieri, la Tribunalul Hunedoara. Instanţa a respins recursul formulat de Adrian Sucilă, astfel că acesta va rămâne în continuare în arest preventiv.

Percheziţii „cu cântec”

Avocatul Paula Iacob a susţinut că în acest caz au fost încălcate anumite principii legale, şi consideră că nu ar fi trebuit să fie efectuate percheziţii la biroul Angelei Stoica, din moment ce aceasta nu are nicio legătură cu acest caz. Mai mult, aceasta este de părere că se urmăresc anumite interese locale în acest dosar. „Iniţial nu am vrut să preiau acest caz pentru că m-am speriat puţin de ceea ce am aflat că ar fi la suprafaţă. Însă, după ce am văzut dosarul şi în ce mod s-au făcut percheziţiile, câte nerespectări de texte de lege există în acest moment şi mai ales că în mod nejustificat se loveşte în Poliţie, am considerat că trebuie să fim prezenţi şi să spunem ce rezultă din actele dosarului şi nimic altceva. Am hotărât, împreună cu colegul meu Daniel Ionaşcu, să preluăm acest caz pentru ca legea, şi numai legea, să domnească şi niciun fel de interes local sau general să nu poată intra în discuţie. Aici nu are ce căuta politicul, economicul, ci trebuie să discutăm doar despre principiul libertăţii omului şi al respectării demnităţii umane. În momentul de faţă se merge pe presupuse probe şi nicidecum pe probe existente”, a declarat avocatul Paula Iacob.

„Un om nu poate fi reţinut în baza unor supoziţii”

Alături de Paul Iacob, a fost prezent şi avocatul Daniel Ionaşcu, alt apărător al poliţistului, care consideră că Sucilă ar putea fi cercetat în stare de libertate, deoarece nu prezintă pericol social. „Prezenţi astăzi în instanţă am înţeles că Parchetul nu are probe în ceea ce priveşte starea de pericol social a domnului Sucilă. Le-am solicitat instanţei, iar aceasta nu ne-a prezentat aceste probe. Una dintre condiţiile fundamentale a menţinerii în arest a unei persoanei este legitimitatea actului de reţinere în baza unor probe temeinice, că este pericol social, nu pe un fond al faptei. Ori aşa ceva nu există şi nu le-am văzut. Mai mult, Parchetul a încercat să aducă anumite supoziţii drept probaţiune, prin care spunea că alte infracţiuni decât cele pentru care a fost reţinut ar fi de fapt în sarcina dumnealui. Nu poate fi reţinut un om în stare de arest preventiv pentru cercetare, supoziţii sau pentru că Parchetul se sesizează din oficiu că ar fi furat 400 de euro, iar cel de la care s-a furat nu confirmă acest fapt ci spune că ar fi găsit banii în casă”, a declarat avocatul Daniel Ionaşcu.

„Se urmăreşte o extindere de la acest caz şi asupra altor persoane, dintr-un interes local”

Ionaşcu a mai ţinut să precizeze că „au fost încălcate anumite drepturi cu atât mai mult cu cât părţile nu făceau parte din anturajul Primăriei Vulcan, unde s-a şi dispus o percheziţie. Motiv pentru care, intenţia şi supoziţia noastră este aceea că se urmăreşte o extindere de la acest caz şi asupra altor persoane, dintr-un interes local. Oricum, maestra Paula Iacob, implicându-se în acest caz, pentru mine este garaţia suficientă că un om care face un drum până la Deva, a găsit motive suficiente pentru a apăra un om. Dreptatea este mai presus de orice, iar dacă va fi nevoie ca acest caz să poarte numele Paulei Iacob aşa îl vom denumi: «Dreptatea Paulei Iacob în cazul Sucilă»”, a mai precizat Ionaşcu.
Actualmente Sucilă este apărat de patru avocaţi.