glasul-hd.ro Web analytics

Eveniment

Cauza incendiului: fumatul în loc nepermis. Incendiu de proporţii la un depozit de materiale textile reciclabile

Un incendiu de proporţii a izbucnit, duminică noaptea, la un depozit de materiale textile reciclabile din municipiul Lupeni. Focul a izbucnit din cauza unei ţigări aprinse, aruncate la voia întâmplării. Administratorul firmei a încasat o amendă de 2.500 de lei, deoarece societatea nu avea un sistem de alarmare în caz de incendiu. 

 

Incendiul a izbucnit, duminică noaptea, în jurul orei 22:00, la un depozit de materiale textile reciclabile ce aparţine unei societăţi comerciale de pe raza localităţii Lupeni.

Imediat după ce a fost anunţat incendiul, Garda de Intervenţie Uricani a acţionat cu şase subofiţeri şi două autospeciale. „Intervenţia a fost destul de dificilă din cauza cantităţii mari de fum generate de incendiul care s-a manifestat mocnit la produse finite din materiale textile reciclabile, depozitate pe o suprafaţă de aproximativ 600 de metri pătraţi”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara, căpitan Anemona Doda. Practic, incendiul s-a propagat doar pe o mică suprafaţă a halei care are în total aproximativ 25.000 de metri pătraţi.

În sprijinul pompierilor de la Uricani au sărit şi colegii lor de la Petroşani şi de la Termocentrala Paroşeni. În total, 25 de oameni care au luptat întreaga noapte cu flăcările.

 

Incendiul, lichidat abia ieri dimineaţă

 

Din cauza cantităţii mari de materiale textile afectate de incendiu, intervenţia pompierilor a fost una de lungă durată, pompierii Gărzii de Intervenţie Uricani fiind implicaţi până ieri, în zori, în operaţiunile de evacuare din depozit a materialelor care ardeau mocnit.

De asemenea, pompierii au reuşit stoparea propagării incendiului la restul halelor de producţie şi au salvat bunuri materiale, cum ar fi utilaje complexe şi mijloace de transport, în valoare totală de aproximativ un milion de euro.

În urma incendiului nicio persoană nu a fost rănită sau intoxicată cu fum. Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Hunedoara, cel mai probabil incendiul a fost generat de fumatul în locuri nepermise.

 

Administratorul firmei, amendat

 

Imediat după încheierea operaţiunilor de stingere, inspectorul şef al ISU Hunedoara, maiorul Viorel Demean, a dispus efectuarea unui control la societatea în cadrul căreia s-a produs incendiul. Inspectorii de prevenire au constatat că societatea comercială nu era dotată cu un sistem operativ de observare şi anunţare a incendiului sau de alertare în cazul producerii unui astfel de eveniment, motiv pentru care administratorul a primit o sancţiune contravenţională în valoare de 2.500 de lei.

 

Incendiu de vegetaţie uscată la Hunedoara

 

Aproximativ un hectar de teren acoperit cu vegetaţie uscată a fost cuprins de flăcări, ieri dimineaţă, la marginea municipiului Hunedoara, în zona releului. La faţa locului a intervenit un echipaj de pompieri de la detaşamentul din Hunedoara. Potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei, căpitan Anemona Doda, cauza incendiului pare a fi „foc deschis în spaţii deschise”.