NEWS ALERT:
Home / Eveniment / Căutări disperate. Un copil de nici doi ani a fost dat dispărut. Salvatorii îl caută în apele Streiului
DSC_0004

Căutări disperate. Un copil de nici doi ani a fost dat dispărut. Salvatorii îl caută în apele Streiului

Operațiune contra cronometru a salvatorilor hunedoreni. Aceștia caută un copilaș de un an și șapte luni, care este posibil să fi căzut în Strei. Totul s-a întâmplat în satul Galați, comuna Pui.

Peste o sută de angajați ai Ministerului de Interne, polițiști, pompieri, paramedici, jandarmi și localnici, caută de ieri după-masă un copil de nici doi ani. Nimeni nu mai știe nimic de el de joi, de la ora 13. Ultima care l-a văzut a fost sora lui, o copilă de numai 7 ani, care l-a lăsat singur pe malul Streiului și a plecat spre casă. Imobilul în care locuiește familia copilului este aproape de râu. Părinții micuțului s-au alertat atunci când au văzut că băiețelul este de negăsit, dar nu au anunțat autoritățile urgent, ci au preferat să îl caute singuri, timp de două ore. Abia la ora 15 un apel la 112 anunța dispariția copilului. „Mama copilului de un an și șapte luni ne-a anunțat că micuțul care se juca în zona râului Strei a dispărut și e posibil să fi căzut în apă. Aceasta e ipoteza cea mai plauzibilă, întrucât locuința nu e împrejmuită și e foarte aproape de râu. Sunt echipe mixte, formate din polițiști, jandarmi și pompieri care îl caută. În prezent, peste 110 angajaţi M.A.I., printre care și jandarmi din cadrul Grupării Mobile Timișoara, se află la faţa locului şi desfăşoară activităţi în vederea depistării copilului”, a declarat, aseară, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Nițu.

Peste 10 kilometri din cursul râului au fost scotociți

Râul Strei este umflat acum din cauza ploilor însemnate din ultimele zile. „În misiunea de căutare a copilului sunt implicaţi şi trei câini specializaţi în luarea urmei şi salvare, ai pompierilor şi jandarmilor. Echipele de intervenţie, împărţite în două grupuri, execută scotocirea malurilor şi observarea cursului de apă, pe un segment cu o lungime de aproximativ 10 kilometri. Deoarece râul, în care se presupune că a dispărut băieţelul, se varsă în barajul de acumulare, Subcetate, autorităţile au dispus oprirea turbionării apei în acesta pentru a preveni formarea unei viituri”, a spus Anemona Doda, purtător de cuvânt al ISU Hunedoara.

Autoritățile speră însă că micuțul este încă în viață. Tocmai de aceea, aseară, oamenii legii au făcut publice semnalmentele lui. „Acesta are înălțimea de 0,60-0,80 metri, cca. 10 -12 kg, păr șaten, față rotundă, ten creol, constituție astenică, ochii căprui. La data dispariției, minorul era îmbrăcat cu bluză de trening de culoare albastru-închis, bluzon cu mânecă lungă, de culoare vișinie, ștrampi gri cu roșu, cu motive florale, ,,cireșe”, iar în picioare purta pantofi Adidas, culoare roz. Persoanele care pot furniza informaţii care să conducă la depistarea sa sunt rugate să apeleze numărul unic de urgenţă 112 sau să sesizeze cea mai apropiată unitate de poliţie”, se arată într-un comunicat emis de IPJ Hunedoara.

 

Despre Livia BOTICI

Citește și

MAT 3

Sinucidere sau accident? Devean mort după ce a căzut de la etaj

Un bărbat de 42 de ani, din Deva, a murit, ieri, după ce a căzut …