glasul-hd.ro Web analytics

ComunitateTimp liber

„Cascadă” de evenimente editoriale, luna aceasta, la Biblioteca Județeană

Pasionații de lectură din județ au ocazia să ia parte la un stand de carte cu vânzare, trei lansări de carte și la Salonul Hunedorean al Cărții, eveniment cultural de mare rezonanță în viața comunității locale din Deva și din județ . Evenimentele editoriale sunt organizate de Biblioteca Județeană și vor avea loc pe parcursul acestei luni, la Deva.

foto 1Peste 110 edituri, la Salonul Hunedorean al Cărții

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara și în parteneriat cu Complexul Deva Mall, organizează, în perioada     18-21 octombrie 2017, cea de-a XVIII-a ediție a tradiționalului Salon Hunedorean al Cărții. Timp de patru zile, eleganta Salle d’Or din incinta Deva Mall va fi locul de desfășurare a acestei adevărate sărbători a cărții, sărbătoare pentru care Biblioteca Județeană s-a pregătit așa cum se cuvine. Anul acesta vor fi prezente peste 110 edituri cu o bogată ofertă de carte din toate domeniile. Din țară vor fi prezente edituri din Alba Iulia, Baia Mare, Brașov, Brăila, București, Cluj-Napoca, Dej, Drobeta-Turnu Severin, Iași, Pitești, Reșița, Satu Mare, Sibiu, Târgoviște, Timișoara, Deva, Petroșani și Simeria. Programul Salonului este foarte bogat, în fiecare zi fiind organizate lansări de carte și întâlniri cu personalități de marcă ale culturii. Salonul va fi accesibil publicului zilnic între orele 10:00 și 20:00, intrarea fiind gratuită.

Editura Univers își prezintă oferta editorială

Secția de Artă și Carte Franceză din cadrul Bibliotecii Județene găzduiește în perioada 12 octombrie-12 noiembrie un stand de carte cu vânzare al Editurii Univers din București. Una dintre cele mai apreciate edituri din România, cu o vechime de aproape o jumătate de secol, Editura Univers și-a câștigat un loc de primă importanță pe piața românească de carte. Paleta tematică a editurii a fost și a rămas extrem de diversă și atractivă: cărți de ficţiune și nonficţiune, traduceri ale operei marilor scritori ai lumii din toate timpurile, lucrări de critică şi teorie literară, albume şi enciclopedii. Trebuie remarcat faptul că printre directorii Editurii Univers s-a numărat marele om de cultură Romul Munteanu, născut în județul Hunedoara, la Călanul Mic, care a condus editura între anii 1970 și 1989. Standul organizat în incinta Bibliotecii Județene își așteaptă vizitatorii care vor beneficia de o importantă reducere de preț, astfel încât iubitorii de lectură își vor putea îmbogăți biblioteca personală cu titluri valoroase.

Trei lansări de carte

3Pasionații de lectură au ocazia să ia parte luna aceasta la trei lansări de carte. Este vorba despre „Scânteia vine de la Moscova”, apărută la Editura RAO, semnată de publicistul și scriitorul Vartan Arachelian, „Ocolul Mării Negre în 90 de zile: Șapte țări, opt granițe și o lovitură de stat în prime-time”, apărută la Editura Humanitas a jurnalistei Sabina Fati și „Fericirea e un ac de siguranță”, semnată de Răzvan Exarhu. Volumele vor fi lansate de la aceeași oră (17:00) și în aceeași locație (în incinta Deva Mall, etajul trei, Salle dʼOr): primul în 19 octombrie, al doilea în 20 octombrie, iar al treilea în 21 octombrie.