glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Cartaş încheie anul pe primul loc în topul golgheterelor Ligii Naţionale

Interul stânga al Cetăţii a revenit, în vară, la Deva cu poftă de gol. Şi n-a înşelat deloc aşteptările conducerii şi ale fanilor. Purtătoarea tricoului cu numărul nouă al echipei devene încheie 2013 pe prima poziţie în ierarhia celor mai bune marcatoare ale campionatului.

Carmen a izbutit 59 de goluri în cele nouă partide oficiale ale noului sezon şi porneşte din nou ca favorită la trofeul „Simona Arghir Sandu”, acordat la finele fiecărui campionat celei mai prolifice jucătoare a primei ligi.

Doar patru au trecut de cota 50

Fosta golgheteră a Ligii Naţionale nu şi-a pus în gând ca şi anul acesta să repete „isprava” de acum două sezoane însă până acum pare una dintre favoritele certe la trofeu. Cu atât mai mult cu cât mare parte din jocul ofensiv al echipei se bazează pe evoluţiile sale. Ea este urmată în clasamentul celor mai prolifice marcatoare ale primei ligi de Mirela Roman de la CSM Ploieşti, care a punctat de 56 de ori, Iryna Glibko de la CSM Bucureşti, cu 54 de goluri, Daniela Băbeanu de la HCM Roman (53 de goluri), Janina Luca – HCM Râmnicu Vâlcea (49), Bianca Tiron – Neptun Constanţa (48), Florina Chintoan – HCM Baia Mare (47) Ani Senocico – “U” Jolidon Cluj (45), respectiv Ramona Farcău şi Ada Moldovan – ambele de la Dunărea Brăila, cu câte 41 de reuşite.

Se regăseşte printre cele mai bune marcatoare din ultimul deceniu!

Cu cele 230 de goluri reuşite în 2011, interul stânga al Cetăţii a pus mâna pe trofeul „Simona Arghir-Sandu”, dar a reuşit să se claseze pe un onorant loc şase şi în topul celor mai prolifice jucătoare din ultimii zece ani. Ea este devansată în această ierarhie doar de către Ionela Stanca (271 de goluri pentru Oltchim, în sezonul 2006-2007), Ada Moldovan (244 de goluri pentru Dunărea Brăila, în ediţia 2009-2010, respectiv 235 în 2008-2009 şi 231, la HCM Roman, în 2007-2008) şi Ramona Maier (242 de goluri pentru Silcotub Zalău, în sezonul 2004-2005). În ciuda cifrelor impresionante, Cartaş nu s-a regăsit nici anul acesta printre jucătoarele selecţionate de către Gheorghe Tadici pentru Mondialul din Serbia.

Încheie săptămâna cu un turneu amical

Cartaş şi colegele ei s-au pregătit intens în ultima perioadă şi vor pune capăt pregătirii de dinainte de Sărbători cu participarea la un turneu amical în nordul ţării. Ocupanta locului nouă în Liga Naţională a dat curs invitaţiei celor de la HCM Baia Mare şi va evolua mâine şi poimâine, la Baia Mare într-un turneu amical la startul căruia se mai regăsesc, alături de liderele primei ligi şi DVSC Debrecen (locul 7 în Ungaria) şi Mureşul Târgu Mureş (lidera Seriei B a Diviziei A). Devencele vor juca, mâine de la ora 18.00 împotriva băimărencelor, apoi în ziua următoare cu Debrecen (ora 09.00) şi Mureşul Târgu Mureş (ora 15.00). Campionatul Ligii Naţionale se va relua pe 4 ianuarie, cu etapa cu numărul 12, rundă în care Cetate va primi vizita celor de la HC Zalău (locul 6, cu 15 puncte şi un joc mai puţin disputat).