glasul-hd.ro Web analytics

ActualitateAdministrație

„Carrefour-ul” de la Sântuhalm, transformat în platformă industrială?

Complexul de hypermarketuri care se dorea amenajat la Sântuhalm pe o suprafaţă mai mare de patru hectare s-ar putea transforma într-o platformă industrială. Primarul interimar al Devei, Ovidiu Moş, a dezvăluit acest lucru, fără să furnizeze însă şi alte informaţii.

Declaraţia făcută de Ovidiu Moş a apărut în contextul în care „Glasul Hunedoarei” a întrebat (din nou) ce măsuri întreprinde Primăria Deva pentru a determina proprietarul să îmbunătăţească într-un fel sau altul imaginea clădirilor ridicate şi neterminate în ceea ce s-a dorit a fi „European Retail Park”.
„Societatea care deţine acele imobile este în insolvenţă. Lichidatorul plăteşte impozitele aferente terenului de acolo către bugetul local. Problema demolării acelor structuri existente acolo nu se poate pune sub nicio formă. Există negocieri, din câte ştiu eu, dar, deocamdată nu se finalizează din cauza sumei cerute pe acea proprietate. Mai ştiu că ar exista un investitor interesat să preia acel complex comercial, dar să facă o investiţie pentru activităţi de producţie acolo, nicidecum de comerţ. Din păcate, Primăria Devei nu se poate implica în rezolvarea problemei, pentru că e o chestiune care ţine strict de domeniul privat. Nici nu se pune problema să aplicăm acolo impozite majorate de cinci ori (aşa cum prevede legea pentru clădirile părăsite – n.red.) pentru că nu facem răutăţi de acest fel. Sper că, nu peste mult timp, situaţia din acea zonă se va schimba”, ne-a declarat Ovidiu Moş.
Construirea parcului de retail a început cu mai bine de 10 ani în urmă, dar a fost blocată de criza economică din urmă cu un deceniu.

Citeşte şi:

Imagini dintr-un „oraş sănătos” – „European Retail Park” Sântuhalm (GALERIE FOTO)