glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Carieră stopată prematur după o accidentare cumplită

Portarul de doar 17 ani al celor de la CFR Simeria, Răzvan Gheaţă, este nevoit să spună „adio” fotbalului după o accidentare şocantă. Goalkeeperul formaţiei din Liga a patra şi-a pierdut un rinichi, după un duel pentru minge, în partida disputată de echipa sa, sâmbătă, la Brad!

Transportat, imediat după ciocnirea violentă cu un adversar, la Spitalul Municipal din Brad, tânărului jucător i s-a făcut o ecografie din care reieşea doar o contuzie mai puternică. A fost lăsat să plece acasă, unde i s-a făcut însă rău, astfel că a fost transportat de urgenţă la Spitalul Judeţean din Deva, medicii fiind nevoiţi să îl opereze aproape imediat. Băiatul este acum în afara oricărui pericol, dar cadrele medicale spun că nu va mai juca niciodată fotbal.

13 cu ghinion

Ziua de 13 octombrie îi va rămâne, cu siguranţă, întipărită în memorie portarului de doar 17 ani al CFR-ului. Aproape de finalul primei părţi a jocului de campionat cu Aurul, Gheaţă a ieşit la o minge aruncată în faţă de gazde şi s-a ciocnit violent cu unul dintre atacanţii formaţiei brădene.
„Am ieşit pe o minge mai lungă, iar atacantul advers nu m-a observat şi m-a lovit puternic cu genunchiul în zona coastelor. Am încercat să continui, însă durerea era insuportabilă, aşa că am fost transportat la spitalul din Brad unde mi s-a făcut o ecografie din care reieşea că e doar o contuzie mai puternică. Acasă m-am simţit însă mult mai rău şi am sunat după ambulanţă”, povesteşte Răzvan. La Deva, medicii au sesizat gravitatea situaţiei şi l-au operat de urgenţă, extirpându-i rinichiul după ce au constatat că fusese rupt de una dintre coaste!

Clubul acuză maniera de arbitraj

Oficialii grupării de la Simeria sunt de părere că astfel de lucruri ar fi putut fi evitate dacă arbitrii jocurilor din cel de-al patrulea eşalon ar sancţiona corespunzător durităţile din teren.
„Vrem să tragem un semnal de alarmă şi să arătăm ce se poate întâmpla dacă arbitrii tolerează astfel de intrări la limita sau chiar în afara regulamentului. Centralul întâlnirii de la Brad (n.red. – Claudiu Kramar) a lăsat jocul foarte liber, ba chiar a avut o manieră părtinitoare de a conduce jocul, deşi acesta a fost presărat de durităţi. Mai mult, şi cei de la AJF ar trebui să le transmită cluburilor că fair-play-ul trebuie să primeze, mai ales la acest nivel, unde ar trebuie să se joace din plăcere. Să nu uite că în aproape toate echipele se găsesc tineri, copii dornici să facă mişcare, nu să se nenorocească”, a spus antrenorul Simeriei, Ioan Bădoi, care a adăugat că gruparea feroviară a înaintat deja un memoriu către Asociaţia Judeţeană de Fotbal Hunedoara, cu privire la cele întâmplate la Brad. În consecinţă, Comisia de Disciplină din cadrul forului prezidat de Mircea Sîrbu va analiza (pe baza raportului de joc), miercuri, într-o şedinţă evenimentele negative ale jocului de sâmbătă.
Răzvan a făcut parte din lotul Simeriei şi pe vremea când echipa evolua în Liga a treia. Acum, planurile sale se vor nărui, pentru că cel mai probabil, nu va mai avea voie să joace sportul preferat pe care îl practica de la 9 ani.