glasul-hd.ro Web analytics

Eveniment

Captură impresionantă de materiale pirotehnice. Mii de petarde au fost confiscate din casa unei femei din Simeria

Aproximativ 10.000 de petarde, din clasele a doua şi a treia, au fost confiscate de poliţişti de la domiciliul unei femei din oraşul Simeria.

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Simeria au efectuat o percheziţie la domiciliul Luisei V., de 49 de ani, din Simeria, faţă de care s-a dispus începerea urmăririi penale pentru săvârşirea infrac­ţiunii de deţinere fără drept şi comercializare de materiale pirotehnice. „Cu ocazia percheziţiei, la domiciliul femeii au fost găsite 9.989 bucăţi materiale pirotehnice (petarde) majoritatea din clasa a doua şi altele din clasa a treia, de diferite mărci, acestea provenind din mai multe ţări şi neavând etichete traduse în limba română”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara, inspector principal Bogdan Niţu. Petardele au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Articolele pirotehnice din categoria întâi

Poliţiştii atrag atenţia că, potrivit legii, persoanele fizice nu pot confecţiona, deţine, comercializa, importa, folosi sau executa orice altă operaţiune cu articole pirotehnice din clasele/categoriile II-IV, T.1. şi T.2. „Se pot deţine şi folosi articole pirotehnice din categoria I (cunoscute sub următoarele denumiri comerciale: focuri bengale, chibrituri bengale, beţişoare pocnitori de Crăciun, jerbe, granule scânteietoare, chibrituri detonante, pocnitori de petreceri, şerpi, scântei, pocnitori cu confeti şi bombiţe explozive) tot timpul anului, dar nu le pot confecţiona, importa sau comercializa”, a mai adăugat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, inspector principal Bogdan Niţu. Articolele pirotehnice achiziţionate în vederea folosirii trebuie să aibă inscripţionat marcajul CE, categoria din care fac parte, instrucţiunile de folosire, termenul de garanţie, precum şi pericolele care apar la păstrarea, depo­zitarea, manipularea sau folosirea lor.