glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Campionatul şi Cupa pentru Inter Petrila, urmează barajul de promovare

Dacă în sezonul trecut Inter Petrila a ratat la mustaţă ambele trofee din fotbalul judeţean, terminând pe locul 2 campionatul Ligii a patra în urma lui Hercules Lupeni şi pierzând finala fazei hunedorene a Cupei României la penaltyuri în faţa Şoimului Băiţa, în anul acesta elevii lui Aurel Moldovan s-au revanşat cu vârf şi îndesat.

Mai întâi au câştigat detaşat ediţia 2016 – 2017 de campionat, terminând cu un avans confortabil de opt puncte în ciuda înfrângerii din ultima etapă (care nu a mai contat în nici un fel în clasamentul final) în Liga a patra, iar la sfârşitul săptămânii trecute şi-au adjudecat şi Cupa României, după victoria obţinută la lovituri de departajare din finala fazei judeţene în faţa Retezatului Haţeg, scor 7 – 6, după 1 – 1 la finalul timpului regulamentar de joc şi al prelungirilor.

A fost nevoie de penaltyuri la Hunedoara

Meciul din finala Cupei dintre Inter Petrila şi Retezatul Haţeg s-a disputat la Hunedoara, pe stadionul „Michael Klein”, şi a avut nevoie de două ore de joc şi de executarea loviturilor de la 11 metri pentru a desemna câştigătoarea. Golurile au venit destul de târziu, pe finalul primei reprize. Iosif Kalai a deschis scorul pentru Inter în minutul 36, însă Ovidiu Popesc a egalat pentru Retezatul în minutul 41, stabilind scorul pauzei. Cum nu s-a mai înscris nici până la finalul celor 90 de minute, nici în cele 30 de minute de prelungiri, s-a trecut la loviturile de departajare. Nici aici prima serie de cinci penaltyuri nu a reuşit să departajeze cele două echipe, fiind nevoie de încă două execuţii suplimentare de fiecare parte. În cele din urmă petrilenii au transformat şase, iar haţeganii doar cinci din cele şapte lovituri de la punctul cu var. Pentru Inter au transformat de la 11 metri Răzvan Drăgoescu, Iosif Kalai, Bogdan Keszeg, Ionuţ Torkoş, Adrian Agapi şi Adrian Cîmpean (a ratat Bogdan Matei), iar pentru Retezatul au înscris Andrei Vîrlan, Sergiu Maier, Fabian Pop, Mihai Simoneac şi Constantin Vişan (au ratat Adrian Dosan şi Marius Tămăşiloni.

Pentru Inter Petrila urmează acum barajul de promovare în Liga a treia, dar despre acest subiect vom reveni pe larg în „Glasul Hunedoarei” în zilele următoare.

Inter Petrila – Retezatul Haţeg 1 – 1 (1 – 1), 6 – 5 la loviturile de departajare

INTER: Şanta – Horvath (min. 110 Duma), Agapi, Câmpeanu, Androne – Drăgoescu, Kalai, Matei, Bocu (min. 87 Torkoş) – Perşe (min. 67 Tăian), Dolha (min. 56 Keszeg). Antrenor Aurel Moldovan
RETEZATUL: Farcaş – Tămăşiloni, Laslău (cpt.), Dosan, Daj (min. 57 Belei) – Gavriluţi, Pîrvu (min. 92 F. Pop), Simoneac – Vişan, Popesc (min. 87 Maier), Cîrdei (min. 115 Vîrlan). Antrenor Flaviu Itul

Au marcat: Kalai (min. 36), respectiv Popesc (min. 41)

Tags