Home / Actualitate / Campionatul European de Acrobație cu Avionul debutează, astăzi, cu o paradă
Campionatul European de Acrobație cu Avionul debutează

Campionatul European de Acrobație cu Avionul debutează, astăzi, cu o paradă

Premieră, în județul Hunedoara. Deși nu avem aeroport, aici va avea loc un concurs aeronautic. Ediția a IX-a a Campionatului European de Acrobație cu Avionul se va desfășura la Săulești, iar show-ul aerian va începe la Deva, în Piața Unirii, cu o paradă, la care vor lua parte reprezentanții tuturor țărilor participante.

Pe Aerodromul de la Săulești, aparținând Aeroclubului Teritorial Deva, se vor întrece 46 de piloți acrobați din Europa, în cadrul acestui campionat. Concursul se va derula începând de astăzi până în 2 august, și vor participa echipaje din peste 12 țări, printre care Marea Britanie, Belgia, Italia, Polonia și Ucraina. În seara aceasta, la ora 19, se va deschide oficial competiția în Piața Unirii din Deva. Reprezentații țărilor participante vor defila pe traseul Piața Prefecturii- Piața Unirii. În timpul paradei, vor survola zona trei avioane Extra 300 ale Aeroclubului României. La deschiderea Campionatului european va fi expus Avionul Vlaicul II, reconstruit în conformitate cu planurile originale. Pe durata competiţiei de la Aerodromul Săuleşti, publicul are acces liber. Concurcul se va încheia în data de 1 august, cu un spectacol aviatic, „DEVAir Show”, de două ore.   

Despre Ioana CIOANCA

Citește și

Deva - Primaria 2314

Curtea de Conturi ne dă dreptate în afacerea „Ornamentele de Crăciun”. Prejudicii și abateri financiare de peste 23 de milioane de lei, în 2016, la Primăria Deva

Curtea de Conturi a României a publicat raportul cu privire la activitatea financiară a administraților …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *