glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Campionatele Balcanice de ciclism la Deva

După ce a organizat timp de mai multe ediţii Turul Municipiului Deva şi Trofeul Comitatului Hunedoara, precum şi Campionatele Naţionale de Şosea „Castrum Deva” 2016, Clubul Sportiv Făerag, în parteneriat cu Federaţia Română de Ciclism, aduce în judeţ o competiţie internaţională de amploare: Campionatele Balcanice de Ciclism pe Şosea pentru cadeţi şi juniori, fete şi băieţi, ediţia 2017.

Şi-au anunţat participarea 120 de sportivi din cele 12 ţări care au Federaţiile afiliate la Uniunea Balcanică de Ciclism, acestea fiind România, Bulgaria, Turcia, Cipru, Grecia, Albania, Bosnia-Herţegovina, Macedonia, Serbia, Muntenegru, Republica Moldova şi Kosovo. Întrecerile pe categorii şi grupe de vârstă se vor desfăşura în 19 şi 20 august, după ce vineri, 18 august, va avea loc prezentarea oficială a echipelor în Piaţa Unirii din Deva, de la ora 19.

Probe de contratimp individual şi fond

În prima zi de concurs, sâmbătă 19 august, începând cu ora 11, are lor proba de contratimp individual, la Ilia, pe A1/ Drumul Judeţean 706. Pentru aceasta traficul rutier va fi închis între orele 11 – 15 atât pe DJ 706 de la intersecţia cu DJ706A până la intersecţia cu drumul de acces în localitatea Sârbi (se va descărca prin localităţile Sârbi şi Bretea Mureşană pe DJ706A), cât şi pe DC 153, de la intersecţia cu DJ706A până la localitatea Bacea (pentru situaţii de urgenţă se va permite trecerea pe timpul pauzelor dintre categorii).

Duminică, 20 august, începând cu ora 9, se va desfăşura la Deva proba de fond, pe următorul traseu: Bd. 1 Decembrie 1918, Bd. 22 Decembrie, DN7, DJ687, DJ709E, Str. Iosif Vulcan, Str. Mihai Eminescu, Str. Gheorghe Bariţiu, Piaţa Andraş Tordai Şandor, Str. Lucian Blaga, Str. Aurel Vlaicu, Str. Avram Iancu, B-dul Decebal, Piaţa Arras, Bd. 22 Decembrie, Bd. 1 Decembrie 1918, cu restricţionare de pe o bandă/ sens. Traficul de pe Bulevardul 1 Decembrie 1918 va fi închis între orele 6 – 18 şi se va descărca pe străzile Mihai Eminescu, Gheorghe Bariţiu şi Piaţa Victoriei.

Tags