glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Campionat de handbal, aşteptăm competitoare reale

Seria B a Diviziei A la handbal feminin şi-a mai derulat o etapă, cea cu numărul 14, la cota de suspans zero. Nici o surpriză, favoritele s-au impus pe linie, chiar la scoruri care ţin mai degrabă de rugby decât de fotbal, cum a fost acel 52 – 12 de la Arad, unde Cetate Devatrans a făcut un antrenament cu public în meci oficial cu ACS Avram Iancu din localitate.

Întrecere Deva – Bistriţa fără contracandidate 

Dacă cineva spera ca Piteştiul să poată încurca în vreun fel Bistriţa în această etapă şi să dea astfel indirect o mână de ajutor Devei, atunci respectivul a fost repede readus la realitate de victoria fără drept de apel a liderului: 32 – 20. De subliniat, această victorie fără emoţii a fost obţinută pe terenul unei echipe care speră cu şanse reale la un loc în barajul de promovare în Liga Naţională. Şi Cetate Devatrans a câştigat în tur la Piteşti la o diferenţă de 15 goluri, ceea ce vorbeşte de la sine despre prăpastia valorică dintre primele două clasate şi restul competitoarelor. Nici o provocare reală pentru cele două, am mai spus-o, totul se reduce la meciurile directe tur retur…
O altă pretendentă la locul al treilea, CSM Slatina, a câştigat şi ea la 20 de goluri diferenţă partida cu Sepsi Sf. Gheorghe, ceea ce aduce în discuţie un alt decalaj valoric imens, acela dintre cele trei formaţii care se bat pentru ultima treaptă a podiumului şi ce a mai rămas din acest campionat atât de „deşirat” dacă privim punctajele echipelor.
Doar când formaţiile clasate de la locul 6 în jos joacă între ele apar şi meciuri mai echilibrate şi scoruri mai strânse, deşi şi aici favoritele se impun finalmente. Este cazul victoriilor obţinute de Timişoara la Târgu Mureş (28 – 23) şi Braşov la Oradea (28 – 25) în această etapă a 14-a, repet, una fără surprize.

Derby doar pe hârtie

Etapa viitoare se va desfăşura peste două săptămâni şi programează pentru trupa lui Adrian Palko un meci teoretic mai greu (şi cu siguranţă măcar la un nivel de solicitare mai sus decât cele cu Oradea şi Aradul): cel cu SCM Piteşti. Locul 2 cu locul 4 ar trebui să însemne derbyul etapei şi să ofere o dispută echilibrată, dar practica diferă foarte mult de teorie, cele 15 goluri diferenţă înregistrate în tur, încă şi în deplasare, nu lasă mult loc imaginaţiei.
Pe aceleaşi coordonate a poveştilor cu final aşteptat se înscriu şi partidele CSM Bistriţa – Mureşul Tg. Mureş şi Naţional Braşov – Avram Iancu Arad, în care gazdele nu au cum scăpa victoria. Iarăşi teoretic vorbind, întâlnirile CSU de Vest Timişoara – CSM Slatina (locul 6 cu locul 3) şi Sepsi-SIC Sf. Gheorghe – CSU Reşiţa (locul 7 cu locul 5) ar fi de urmărit şi chiar cu un oarecare semn de întrebare în privinţa rezultatului final, însă şi aici echipele mai bine clasate au de partea lor evidenta superioritate valorică, reflectată mai corect comparativ în punctajul din clasament decât în poziţia ocupată în ierarhia seriei.