glasul-hd.ro Web analytics

Eveniment

Campanie de prevenire a criminalității desfășurată de polițiști. Rolul campaniei este acela de conștientizare a populaţiei cu privire la importanţa adoptării unor conduite antiinfracţionale

~~Cea de-a noua ediție a „Săptămânii de Prevenire a Criminalității” debutează astăzi în județul Hunedoara. Organizată de Inspectoratul Județean de Poliției Hunedoara, împreună cu Serviciul de Probaţiune Hunedoara, Parchetul de pe lângă Judecătoria Deva,  IȘJ Hunedoara, Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Hunedoara și DGASPC Hunedoara, campania își propune să conștientizeze populaţia cu privire la importanţa adoptării unor conduite antiinfracţionale.

Acțiunile se vor desfășura pe cinci paliere de interes instituţional, respectiv delincvenţa juvenilă, victimizarea minorilor, furturile, infracţiunile comise cu violenţă şi siguranţa rutieră.Vor avea loc seminarii, mese rotunde și întâlniri în cadrul cărora vor fi dezbătute aspecte privind delincvenţa juvenilă, violenţa în şcoli, victimizarea minorilor, periculozitatea consumului de droguri, a traficului de persoane, precum şi despre siguranţa rutieră. „În cadrul acestor manifestări poliţiştii hunedoreni se vor întâlni cu elevi, părinţi, profesori şi directori ai unităţilor de învăţământ, persoane în vârstă,  administratori de societăţi comerciale şi de imobile şi reprezentanţi ai comunităţilor multiculturale”, precizează organizatorii.

O zi pentru fiecare

Campania debutează astăzi cu organizarea unei mese rotunde cu titlul „Noile practici judiciare în justiţia juvenilă”. Discuţiile vor avea loc pe tema modificărilor aduse de noul Cod Penal în „titlul V – Minoritatea”, noile măsuri neprivative de libertate, aplicabilitatea lor în practica judiciară şi instrumentarea dosarelor cu autori minori după intrarea în vigoare a noului Cod Penal. Ziua de marți a fost rezervată prevenirii victimizării minorilor și presupune un workshop pe tema „Efectele neştiute ale drogurilor în viaţa tinerilor”, destinat  voluntarilor I.P.J. Hunedoara. Polițiștii hunedoreni vor ieși miercuri în stradă pentru distribuirea de pliante informative, cu scopul prevenirii infracţiunilor de furt din autoturisme. „Acţiunea se va desfăşura în municipiul Deva, în parcarea hypermarketului AUCHAN şi va consta în atragerea atenţiei proprietarilor de autoturisme care au lăsat în mod neglijent, la vedere, în interiorul maşinilor, bunuri de valoare, aflându-se la cumpărături în magazin, prin chemarea acestora de urgenţă în parcarea hypermarketului”, mai precizează reprezentanții IPJ Hunedoara. Poliţiştii îi vor aştepta lângă autoturism avertizându-i că astfel de „şocuri” pot primi şi dacă, în alte situaţii îşi găsesc maşina spartă şi bunurile furate. Joi va fi organizată o acțiune de informare a femeilor din cadrul unei fabrici de textile din satul Bălata, pe tema prevenirii infracţiunilor comise cu violenţă în mediul familial, iar vineri va avea loc o acţiune în trafic, pe raza municipiului Deva, pentru prevenirea accidentelor mortale, cauzate de principalele două abateri – viteza şi neacordarea priorităţii pietonilor.