glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

Calitate şi competitivitate, în judeţul Hunedoara

Asociaţia Proformare Hunedoara, în parteneriat cu S.C. Bremac S.R.L. Hunedoara şi S.C. Interlog COM S.R.L. Brad au lansat proiectul „Calitate şi competitivitate- O şansă pentru turismul românesc”.

Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, având ca obiectiv general dezvoltarea capitalului uman din Regiunea de Vest şi creşterea nivelului de participare a angajaţilor la programele de formare profesională continuă, în vederea obţinerii unei calificări complete. „Proiectul urmăreşte creşterea nivelului de calificare pentru 165 de angajaţi din sectorul turismului prin programe de formare profesională continuă, flexibile şi moderne şi informarea privind beneficiile formării continue pentru 75 de manageri din turism. Preconizăm că vor fi 300 de angajaţi în turism din Regiunea de Vest, iar pentru aceştia dorim să dezvoltăm un serviciu de informare şi consiliere profesională, direct şi accesibil”, a declarat managerul proiectului, Marius Cireş.
„Calitate şi competitivitate- O şansă pentru turismul românesc” cuprinde şase activităţi, care presupun managementul proiectului, achiziţiile, campanie de informare, activităţi de dezvoltare a serviciilor şi a programelor de formare profesională continuă şi promovarea proiectului. „În urma activităţilor efectuate în cadrul proiectului, vom avea 11 programe de formare profesională furnizate, patru programe de formare autorizate, 165 de angajaţi participanţi la programe de calificare, 30 de femei care să participe la programe de calificare şi în final să avem 149 de certificate eliberate. Proiectul se desfăşoară pe o perioadă de doi ani”, a adăugat Marius Cireş.