glasul-hd.ro Web analytics

ComunitateSocial

Calendar superb pentru salvarea unui copil de 7 ani

Paul Joldeş, un copil de doar 7 ani, din Brad, care se luptă să scape din ghearele unei boli nemiloase, poate fi ajutat de fiecare hunedorean care vrea un calendar pentru 2017. Metoda e simplă: în loc să cumpere un calendar dintr-un hipermarket sau din vreun alt loc, orice doritor poate cumpăra un calendar cu imagini superbe din judeţul Hunedoara. La fiecare exemplar cumpărat, 10 lei merg în contul pentru tratamentul de care Paul are nevoie.

În vara acestui an, Paul a fost diagnosticat cu o formă de cancer osos (neuroblastom în stadiul IV). A urmat, până acum, opt proceduri de citostatice şi radioterapie în Italia. Deşi boala a fost diagnosticată în stadiu avansat, acum dă semne de regresie. Ca să scape cu viaţă, Paul trebuie să-şi ducă terapia până la capăt. Urmează o a noua rundă de citostatice şi radioterapie. În Brad s-au făcut demersuri pentru donaţii. Bani s-au strâns, însă nu suficienţi. E nevoie de cel puţin 100.000 de euro pentru ca Paul să se facă bine.

Povestea băieţelului nu l-a lăsat indiferent pe fotograful Cristian Rus. Acesta a venit cu o idee generoasă: a întocmit un calendar în care fiecare lună din an este ilustrată cu câte o imagine superbă pe care a surprins-o în Nordul judeţului Hunedoara, în Munţii Şureanu, sau în partea Apusenilor situată pe raza judeţului Alba. Calendarul este în format A3 (29/42 cm) şi costă 25 de lei. 15 lei reprezintă costul imprimării perceput de tipografie, iar 10 lei merg direct în contul deschis pentru continuarea tratamentului lui Paul Joldeş. „Soţia mea a făcut o campanie de strângere de bani pentru Paul, la fabrica în care lucrează. Acolo s-au strâns vreo 5.000 de lei. Clubul <Femina> din Brad a reuşit să mai strângă 13.000 de lei. Din vară, Paul şi mama lui locuiesc în Italia. Pe lângă cheltuielile medicale cu analize şi alte tratamente, le vin şi cheltuielile cu traiul de acolo: chirie, hrană, transport. Din câte am înţeles, ar fi nevoie, în total, de 100.000 de euro pentru ca viaţa lui Paul să fie salvată. M-am gândit să întocmesc un calendar. Toată lumea are nevoie de unul. Am rugat şi tipografia cu care lucrez să găsească o soluţie de reducere a costului. S-a ajuns la 15 lei costul de imprimare. Restul, până la 25 de lei, merge spre Paul şi mama lui, cea care îl însoţeşte în Italia”, spune Cristian Rus.

Deocamdată, calendarele se pot cumpăra doar pe baza unei comenzi făcute direct la fotograful brădean, care a fost de acord să-şi publice, în acest scop umanitar, atât adresa de e-mail (cristi.rus80@gmail.com), cât şi numărul de telefon (0726.388.971).

Cine doreşte să doneze mai mult decât cei 10 lei oferiţi lui Paul prin cumpărarea unui calendar, poate depune sume în euro în contul deschis în Italia, pe numele mamei băieţelului – Joldeş Mirela Virginia  IBAN– IT49TQ 854968860000030161226.

Tags