glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

Călătoriile în UE cu card de sănătate european, preferate de hunedoreni

Concediile în străinătate ale hunedorenilor duc la creșterea numărului de carduri de sănătate europene în baza cărora beneficiezi de servicii medicale gratuite.

Dacă la începutul anului Casa de Sănătate Hunedoara elibera puțin peste 300 de carduri europene pe lună, începând cu perioada verii, peste 550 de hunedoreni le-au solicitat.
Cei care urmează să își petreacă cele câteva zile de relaxare într-o țară din Uniunea Europeană și au asupra lor aceste dispozitive, vor putea avea acces la servicii medicale gratuite, în cazul unei urgențe. Cardul european de sănătate poate fi solicitat de orice persoană care are de cel puțin 5 ani statutul de asigurat. Dosarul întocmit în acest scop trebuie depus la sediul CJAS și trebuie să conțină: cerere tip, copia actului de identitate, dovada calității de asigurat (salariați- adeverință de la locul de muncă, pensionari-cuponul de pensie), decizia de pensionare, iar pentru studenți, adeverință de la instituția de învățământ pe care o frecventează. Acesta ar trebui să ajungă la domiciliul solicitantului în șapte zilele lucrătoare de la depunerea cererii și este valabil petru șase luni.