glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

(GALERIE FOTO) Călătorie fascinantă pe două roți prin insulele Canare, transpusă în cartea „Cu bicicleta prin Tenerife”

După două călătorii magnifice prin munții Pirinei și pe drumurile insulei Corsica, a urmat o aventură fascinantă prin Tenerife. Și nu oricum, ci pe bicicletă. Cel care a avut parte de toate aceste aventuri, pe care le-a imortalizat în trei cărți, este deveanul Alin Bonța, care și-a prezentat ieri cea mai recentă călătorie pe două roți prin insulele Canare, transpusă în volumul „Cu bicicleta prin Tenerife”.

foto 21.000 de kilometri prin una dintre destinațiile considerate cele mai extravagante, parcurși în zece zile. De asta a avut parte deveanul Alin Bonța într-o aventură fabuloasă prin Tenerife, pe două roți. Întreaga călătorie a imortalizat-o în cel de-al treilea volum din seria „Cu bicicleta prin…”, intitulată „Cu bicicleta prin Tenerife”, apărută la Editura Karina. Deși oamenii în general percep această destinaţie ca fiind exotică, scumpă şi exclusivistă, Alin ne-o prezintă aşa cum este ea în realitate: accesibilă, frumoasă şi foarte primitoare pentru pasionaţii bicicletei. „Prima percepție despre Tenerife este imaginea acelor plaje cu nisip alb, unde merge numai lumea bună, care își permite un lux anume. Noi am fost cu bicicletele, am fost patru oameni (doi prieteni de-ai mei, fiica mea și eu), iar bicicletele ne-au dus puțin către interiorul insulei, unde am întâlnit oameni și localități obișnuite și am văzut puțin altfel această insulă pe care toată lumea o vede ca o destinație exotică pentru plajă și distracție. Vreau să spun că Tenerife, în funcție de ce pretenții ai și de ce te duci acolo, poate fi o destinație foarte accesibilă pentru oricine. Începând de la biletele de avion pe care ni le-am cumpărat din timp, până la cazare și masă. Toată această călătorie este prezentată în cea de-a treia carte din seria <Cu bicicleta prin…>, după Pirinei și Corsica. Cartea este puțin informativă pentru cei care doresc să facă o excursie în Tenerife, deoarece am încercat să dau anumite ponturi despre cazare, despre închiriatul mașinilor, am punctat niște locații și trasee care trebuie neaparat vizitate”, povestește Alin Bonța.

Lansare reală a cărții la „Jos pălăria”

Prezentarea cărții a avut loc, ieri, la Cafeneaua dependentă de cultură „Jos pălăria” din Deva. Deoarece a dorit ca evenimentul să fie unic, Alin a legat cartea de niște baloane cu heliu și a lansat cartea, la propriu, în aer. „Eu până acum am tipărit cărțile în speranța că fiecare carte o va putea finanța pe următoarea. Chestia asta se poate întâmpla, dar foarte greu și în timp foarte lung. Atunci, m-am gândit să o pun pe site-ul http://www.tipardeva.ro/content/editura-karina și fiecare să o poată descărca în mod gratuit, pentru că scopul meu este ca aceasta să ajungă la cititori. Există posibilitatea ca cine vrea cartea în format tipărit să facă o comandă pe site și eu o tipăresc în sistem digital. De ce zic că această lansare stă sub semnul unicului? Deoarece, la eveniment, am adus o singură carte. Ideea este că până acum cărțile au fost reale și lansările au fost într-un fel virtuale. Acum, cartea este virtuală, dar lansarea este reală, pentru că am legat un exemplar cu baloane cu heliu și i-am dat drumul cărții să zboare”, a adăugat Alin.