NEWS ALERT:
Home / Comunitate / Câinii de la adăpostul din Brad, în pericol de îngheț
deschidere-2

Câinii de la adăpostul din Brad, în pericol de îngheț

„Ajutați cățeii de la adăpostul din Brad!” este semnalul de alarmă tras de mai mulți brădeni inimoși, după ce în mediul virtual au apărut mai multe poze cu câinii de la adăpostul din localitate, care trăiesc în condiții de neimaginat. Deși au un acoperiș deasupra capului, animalele sunt ținute pe beton, înfometate și cu apa din castroane înghețată.

Indiferent de rasă, toți câinii au nevoie de tratament special pe timpul iernii, mai ales atunci când temperaturile scad cu mult sub zero grade. Din păcate, cei mai afectați de temperaturile de afară (aproximativ -20 de grade) sunt câinii de la adăposturi. O asemenea situație este întâlnită și în municipiul Brad, unde în jur de 40 de câini de la adăpostul din localitate (de pe strada Dealul Racovei, nr. 4), care face parte din „Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Serviciul Judeţean pentru Ocrotirea Animalelor fără Stăpân” –  aflată în subordinea Consiliului Județean Hunedoara, trăiesc în condiții inumane. Deși reprezentanții primăriei susțin că adăpostul a fost modernizat la cele mai înalte standarde, locul este parcă desprins dintr-un film de groază. Animalele înfometate sunt ținute pe betonul rece, nu există un sistem de încălzire, iar apa din recipiente este înghețată. Mișcat de starea în care se aflau câinii și enervat de condițiile în care patrupedele sunt ținute la -20 de grade, un brădean inimos a încercat să le îmbunătățească traiul și le-a dus animalelor niște perne improvizate, pentru a nu mai dormi pe beton. Totuși, nu este suficient deoarece animalele ar trebui să aibe cel puțin o masă caldă pe zi și să doarmă pe paturi de paie sau fân.

Câinii, în pericol de hipotermie sau deces

Medicii veterinari avertizează că patrupedele, mai ales cele cu blană scurtă, nu rezistă foarte bine gerului care poate provoca probleme de sănătate ce pot duce până la hipotermie şi deces. „Începe să scadă temperatura corpului, apare hipotermia, din acel punct nu se mai pot mişca şi, implicit, câinele poate să moară dacă nu se intervine şi nu se încălzeşte. Ar trebui asigurată o masă caldă pe zi, chiar să mănânce de mai multe ori pe zi şi ceva aşternut unde se pot cuibări, cum ar fi paie sau fân”, susțin medicii.

Despre Raluca STROIA

Citește și

mat 3

Teodora Larisa Petruț prezintă devenilor „Explozia sufletului”

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva organizează un nou eveniment cultural. De această dată este vorba …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *