glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Ca pe vremea comunismului: Cu angajații instituției la partid. Petru Mărginean și-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al Devei

Edilul Petru Mărginean, președintele PNL Deva, și-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului reședință de județ. Joi, acesta și echipa sa de consilieri locali au mers la Biroul Electoral Municipal, înconjurați de mai mulți liberali dar și de angajați ai Bibliotecii Județene „Ovid Densusianu”, vreo 20 la număr, toți purtând la gât eșarfe galbene. Directorul instituției, Sebastian Bara, actual consilier local și candidat pentru un nou mandat, a declarat că oamenii au venit de bunăvoie, neobligați, să îl susțină pe Petru Mărginean.

Candidații pentru funcțiile de consilieri locali și candidatul de primar al municipiului Deva și-au depus joi dosarele la Biroul Electoral Municipal. La eveniment au fost prezenți peste 100 de oameni, având eșarfe galbene la gât, în semn că sunt liberali, dar, în realitate, mulți dintre ei nu erau. Dorința edilului de a arăta forță și susținere, a fost demonstrată și de discursul său în fața presei. „În primul rând, vreau să le mulțumesc tuturor colegilor. Am demonstrat încă o dată că PNL în județul Hunedoara și în municipiul Deva e o forță. Vom fi aproape, vă garantez acest lucru, și eu ca primar, dar și colegii consilieri, de cetățenii acestei Deve și, pe cât posibil, vom face în așa fel încât lumea să fie mulțumită. Îi mulțumesc în special domnului Bogdan Țîmpău, care este alături de mine, domnului șenator Dorin Păran și tuturor colegilor, actuali consilieri locali sau viitori consilieri locali și nu în ultimul rând acestor oameni minunați, care și-au dorit să fie alături de mine la depunerea candidaturii”, a spus Petru Mărginean, candidatul PNL la Primăria Deva. La final, acesta a dorit să transmită și un mesaj celor prezenți. „Suntem emoționați și chiar vă mulțumesc. Avem o responsabilitate și o datorie față de dumneavoastră. Chiar dacă, poate, nu mi-am îndeplinit toate promisiunile din 2012 până în 2016, vă asigurăm că vom continua proiectele pe care vi le-am propus. Municipiul Deva va fi așa cum ne dorim: un oraș sănătos, cu oameni sănătoși”, a mai spus candidatul PNL la Primăria Deva.

Țîmpău își dorește un scor cu cifra patru, în județ

Bogdan Țîmpău, președintele PNL Hunedoara, prezent la depunerea candidaturii lui Petru Mărginean a declarat că are încredere în actualul edil. „Am dorit să fiu alături de primarul municipiului Deva, Petru Mărginean, care este și președintele organizației municipale Deva, alături de echipa de consilieri locali a PNL pentru că este, într-adevăr, un moment important pentru noi. Sunt aici în primul rând ca și devean care își dorește ca orașul în care trăim cu toții, să devină din ce în ce mai prietenos față de locuitorii săi. Sunt convins că prin proiectele pe care domnul primar Petru Mărginean, împreună cu echipa sa de consilieri, le va susține, va realiza acest lucru și Deva va deveni orașul pe care îl așteptăm cu toții. În județ, ne așteptăm să câștigăm, noi, PNL, un scor care începe cu cifra patru”, a spus Bogdan Țîmpău, președintele PNL Hunedoara.

Bara: „Angajații bibliotecii au ieșit cu bilet de voie”

Deși au vrut să dea un semnal de forță și un mesaj de unitate în PNL, după scandalurile din ultima perioadă care au decimat partidul, liberalii nu au prea reușit. Printre oamenii cu eșarfe galbene la gât au existat și angajați ai instituțiilor conduse de directori PNL. Un exemplu în acest sens este Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu”, de unde aproximativ 20 de angajați au fost aduși, ca pe vremea comunismului, să îl aplaude pe actualul edil al municipiului Deva. Managerul instituției, Sebastian Bara, susține că oamenii au venit din proprie inițiativă, cu bilet de voie, iar activitatea bibliotecii nu a fost afectată. „Biblioteca a fost deschisă, niciun moment nu a fost închisă. Angajații bibliotecii, cei care au fost acolo, sunt membrii PNL. (n.r. A fost întrebat dacă toți cei care au fost acolo sunt membrii PNL.) Eiii, toți…! Nu toți, câți au fost! Restul sunt cunoștințele mele. N-am voie? Vă spun eu că am voie. Haideți să vă spun cum funcționează lucrurile la Biblioteca Județeană: dacă un coleg vrea să iasă, își face bilet de voie și recuperază timpul pe care l-a pierdut. Astăzi, colegii mei care m-au însoțit au avut bilet de voie. Se poate verifica! Ei au vrut să mă însoțească”, a declarat pentru „Glasul Hunedoarei” Sebastian Bara, managerul Bibliotecii Județene „Ovid Densusianu” Deva.

Tags

39 Comments

 1. Buna ziua,
  Nu știu ce vă mână în luptă, dar se vede de la o poștă că faceți partizanat cu altă tabără. DA, am participat la lansarea candidaților PNL la alegerile pentru Primăria Deva (așa am considerat că este normal și firesc și DA sunt simplu membru PNL). Și ce e rău în asta? DA, am fost să-l susțin pe dl. Ioan Sebastian Bara, nu pentru că este managerul bibliotecii județene, ci pentru că este un om adevărat, un manager care a demonstrat că știe să conducă o instituție. Se vede că nu aveți habar ce a făcut acest manager la biblioteca județeană de când este la conducere. Ar fi cazul să ne vizitați. Pentru informarea dvs. dacă am avea în fruntea țării oameni cel puțin așa cum este managerul bibliotecii județene, lucrurile ar sta cu totul altfel decât stau în prezent. Și vă spune asta un om trecut prin viață, care vede cu obiectivitate ce se întâmplă în plan politic și social în această țară. Pentru timpul petrecut la această acțiune mi-am făcut bilet de voie (ore care le recuperez ca de fiecare dată), așa cum se procedează când părăsești orice instituție, cel puțin așa cred că se face în orice instituție, iar timpul petrecut în afara orelor de serviciu e timpul meu și nu interesează pe nimeni ce fac cu el, nici măcar pe dumneavoastră. Așa că nu mai jigniți oamenii fără să cunoașteți realitatea. Vă doresc să aveți o zi cât mai frumoasă!
  Cu deosebită considerație,
  Daniel Oprean

 2. Doamna Livia Botici sunteti suparata rau de ce ca Petru Marginean lucrat si o făcut treaba in orasu acesta

 3. „Angajații bibliotecii, cei care au fost acolo, sunt membrii PNL..”
  Glasul Hunedoarei, citind asta mă gândeam de ce nu faceți un pic de cercetare?
  Sunt curios câte din pozițile libere puse la dispoziție si dobandite prin concurs (in mod normal) din cadrul instituților aflate în administrația primăriei sunt oferite pe „ochi frumosi”, nepotism si orientare politică.
  Nu cred că veți avea prea mult de căutat ca să scoateți la iveală angajați care n-au făcut prezența la „concurs” sau ca unii ce au dobândit posturi prin „concurs” nu îndeplinesc nici măcar condițiile necesare de depunere a dosarului dar asta n-a fost un impediment pentru dansii.
  Ar iesi un articol interesant cu siguranta!

 4. in toate institutiile satatului e plin de liberali, cei 10 ani de regim de hotie a lui molot nu se putea realiza decat cu oamenii lor pusi pe functii importante sau efectiv sa taie frunze la cine latra… sunati si solicitati ceva de la aceste institutii sa vedeti ce raspunsuri primiti, de va cruciti, vedeti ce hram poarta angajatii lui molot. in primul rand nu stiu sa vorbeasca, ei raspund tot cu intrebari, doamne fereste sa ai o problema de rezolvat pe acolo. va rog sa faceti o ancheta jurnalistica care sa arate ca toti sunt pusi de molot doar pe criterii politice, toti sunt neamuri intre ei , sunt familii intregi sot, sotie, mama, tata, fiu, fini, nasi, veri, etc toti niste habarnisti care mananca banii judetului si a orasului. atata stiu sa pupe in fund sefii, dupa cum se vede din poza. cineva trebuie sa faca ordine.

 5. Sunt angajat al Bibliotecii Judetene si am participat la acest eveniment din proprie initiativa pentru a sustine candidatii PNL (printre care se regaseste si managerul bibliotecii) la viitoarele alegeri. Pentru a participa am avut bilet de voie.
  Articolul este o jignire la adresa mea si cred ca si ceilalti colegi care au participat se simt lezati; un articol in cautare de senzational.
  Si chiar nu sunt membru PNL.

 6. „…..Printre oamenii cu eșarfe galbene la gât au existat și angajați ai instituțiilor conduse de directori PNL” si alte institutii care au fost? Nu este acesta un atac la adresa Domnului Bara, la adresa noastra a colegilor lui? Eram langa Domnul Bara cand l-ati intrebat daca biblioteca s-a inchis…pe mine, pe ei, colegii lui, i-ati intrebat de ce au venit? eram in lanturi? Daca vreti sa loviti in primar, loviti in primar nu in niste oameni care-l respecta pe colegul lor si sunt mandri de el. Si da, noi folosim bilete de voie de fiecare data!

 7. Am citit acest articol și am rămas cu un gust amar. De ce? Pentru că cineva care nu mă cunoaște crede despre mine că mi se poate impune să fiu într-un loc unde nu vreau să mă aflu.
  Cred că suntem printre puținele instituții publice ( mă refer la Biblioteca Județeană), dacă nu chiar singura, unde ieșirea în timpul programului de lucru în interes personal se face pe baza unui bilet de voie. Timpul folosit în interes personal se recuperează.
  Ieri am avut un interes personal: pe lista candidaților la Consiliul Local se află un bun PRIETEN al meu (Sebastian Bara), și am considerat că trebuie să-l însoțesc la depunerea candidaturii. M-am aflat acolo pentru PRIETENUL meu care face parte din același partid din care fac parte și eu, nu pentru că m-a obligat cineva să o fac. Este ceva rău în asta? Dumneavoastră nu ați fi făcut la fel dacă ați fi fost într-o situație similară? Vă doresc o zi bună!

 8. Chiar şi un articol defăimător poate fi cât de cât interesant dacâ autorul îşi face timp să se documenteze mai aprofundat, ceea ce eu cred că NU a fost cazul aici. Eu una, fac parte dintre cei care şi-au manifestat dorinţa să participe la eveniment şi mi-am făcut bilet de voie. Dacă v-aţi fi documentat aţi fi ştiut că la noi în instituţie, timpul pe care ni-l luăm pentru a ne rezolva probleme personale în timpul serviciului, il recuperăm vinerea (când avem zi scurtă în mod normal). Poate că nu aş fi scris nimic, dar m-a deranjat foarte mult titlul articolului şi modul subversiv în care aţi ales să marcaţi acest eveniment. Despre „independenta” presei locale eu nu vreau să mă pronunţ, dar după ce am citit câteva articole elogioase şi foarte apreciative referitoare la alţi candidaţi de la alte partide, mă gândesc că sunteţi (sau ziarul este) de o altă orientare decât cea a PNL-ului. E ok şi înţeleg asta, dar mă gândesc că atunci ar trebui să-mi respectaţi şi mie dreptul de a ieşi şi a susţine pe cine doresc în timpul meu liber. Eu nu fac în general politică, deşi sunt simpatizant PNL, dar tocmai pentru faptul că am trăit pe vremea comunismului şi cunosc cum se mergea forţat la toate manifestările, m-am simţit datoare să vă lămuresc pe dvs. şi pe cititorii dumneavoastră că nu-i cazul să intraţi in panică, nu ne-a forţat nimeni. Dacă am ales să merg şi să-i fiu alături în aceste momente domnului Sebastian Bara este din cauză că mie (şi nu doar mie) mi-a câştigat respectul şi am vrut să mă bucur sincer alături de el, împreună cu colegii mei, la depunerea oficială a canditurii şi sper să fie ales, tocmai pentru că eu consider că merită! A fost o zi frumoasă pentru noi şi a continuat să fie aşa – odată cu lansarea monografiei Devei. Mi-a părut foarte rău că aţi aruncat o umbră peste frumusetea zilei de ieri cu acest articol pe care nici noi, nici domnul Bara nu-l merita.

 9. Acest articol este clar unul de campanie, al opozitiei PNL. Sunt o angajata a bibliotecii si, asa cum mentiona anterior colegul meu, am participat la depunerea candidaturii membrilor PNL la Primăria Deva in timpul meu liber, in baza unui bilet de voie, asa cum procedam întotdeauna pentru probleme personale, cu recuperarea orelor libere in zilele de vineri, lucru stabilit prin regulamentul de funcționare a institutiei. Am ales sa particip la acest eveniment pentru a sustine nu neapărat un membru PNL ci un mare OM, prieten, un manager de excepție, un om dedicat acestei institutii – Biblioteca Judeteana Ovid Densusianu Hunedoara Deva. Da, este vorba despre dl. Manager Sebastian Bara care, cu sprijinul nostru, al celor care apreciază si beneficiază zilnic de aptitudinile dumnealui de conducere si organizare, va face parte din echipa de conducere a Mun. Deva, putând sa beneficiem cu totii de proiecte de anvergură, unele fiind deja in desfasurare.

 10. Mă bucură să văd atât de mult interes manifestat față de bibliotecă, mai precis pentru angajați bibliotecii, ar fi bine dacă ați manifesta același interes și față de acțiunile organizate de către bibliotecă. Dacă am fost alături de managerul nostru asta nu poate să arate decât atmosfera care este în biblioteca, am fost în primul rând alături de OMUL și PRIETENUL Sebastian Bara. Fiind în timpul nostru liber cred ca putem face ce vrem și nu trebuie să dăm explicații nimănui, mai puțin dvs.
  O seară plăcută.

 11. Dar s-a schimbat ceva? Doar ca azi Partidul Comunist se numeste P.N.L., U.S.L.!
  Petru este comunist D.O.C. la fel ca si ceilalti.

 12. Ce fac cu timpul meu liber și unde mi-l petrec este strict problema mea. Dacă eu am simțit sa fiu alături de un coleg la un eveniment politic nu vad de ce deranjează. .. A denigra fără a fi în cunoștință de cauză este foarte ușor.

 13. Am postat un comentariu azi la ora 16.56. Încă aşteaptă moderare. Am văzut că un comentariu mai scurt sau mai pe gustul dumneavoastră a fost postat deşi a fost scris cu mult după postarea mea. Ar exista mai multe explicaţii pentru acest fapt – că domnul Vasile este un comentator apropiat care are deja acceptul adminului şi postarea intră fără verificare iar eu trebuie să aştept pentru că adminul nu lucrează peste program, sau poate comentariul meu a nimerit prin „spam-uri”. Sper, totuşi, să-şi găsească locul şi să ajungă să poată fi citit.

 14. Buna seara,
  Consider ca articolul dvs este o jignire adusa unor oameni care muncesc zi de zi pentru comunitatea din care fac parte. Da, sunt angajata a Bibliotecii Judetene si da, am fost la depunerea candidaturii pentru Primaria Deva. Insa, ce nu stiti dvs este ca eu am fost acolo nu pt a sustine un PNL-ist, ci pentru a fi alaturi de un om, de un prieten. Nu m-a obligat nimeni sa fac asta, si nici n-ar fi putut sa o faca. In timpul meu liber (pentru ca da, mi-am facut bilet de voie) e treaba mea ce fac. Inteleg ca exista tabere politice, inteleg ca sigur sunteti de cealalta parte, insa sa jigniti niste oameni care muncesc zi de zi pentru comunitatea deveana, care fac tot ce se poate pentru a veni in sprijinul nevoilor membrilor comunitatii, mi se pare exagerat. Cu toate aceastea sunt convinsa ca devenii stiu si vad care este munca si implicarea angajatilor bibliotecii si ne apreciaza.

 15. Saracu Marginean , cam tot aia is si oameni care il vor vota :)) ! Succes cu 100 de voturi !

 16. Chiar şi un articol defăimător poate fi cât de cât interesant dacâ autorul îşi face timp să se documenteze mai aprofundat, ceea ce eu cred că NU a fost cazul aici. Eu una, fac parte dintre cei care şi-au manifestat dorinţa să participe la eveniment şi mi-am făcut bilet de voie. Dacă v-aţi fi documentat aţi fi ştiut că la noi în instituţie, timpul pe care ni-l luăm pentru a ne rezolva probleme personale în timpul serviciului, il recuperăm vinerea (când avem zi scurtă în mod normal). Poate că nu aş fi scris nimic, dar m-a deranjat foarte mult titlul articolului şi modul subversiv în care aţi ales să marcaţi acest eveniment. Despre „independenta” presei locale eu nu vreau să mă pronunţ, dar după ce am citit câteva articole elogioase şi foarte apreciative referitoare la alţi candidaţi de la alte partide, mă gândesc că sunteţi (sau ziarul este) de o altă orientare decât cea a PNL-ului. E ok şi înţeleg asta, dar mă gândesc că atunci ar trebui să-mi respectaţi şi mie dreptul de a ieşi şi a susţine pe cine doresc în timpul meu liber. Eu nu fac în general politică, deşi sunt simpatizant PNL, dar tocmai pentru faptul că am trăit pe vremea comunismului şi cunosc cum se mergea forţat la toate manifestările, m-am simţit datoare să vă lămuresc pe dvs. şi pe cititorii dumneavoastră că nu-i cazul să intraţi in panică, nu ne-a forţat nimeni. Dacă am ales să merg şi să-i fiu alături în aceste momente domnului Sebastian Bara este din cauză că mie (şi nu doar mie) mi-a câştigat respectul şi am vrut să mă bucur sincer alături de el, împreună cu colegii mei, la depunerea oficială a canditurii şi sper să fie ales, tocmai pentru că eu consider că merită! A fost o zi frumoasă pentru noi şi a continuat să fie aşa – odată cu lansarea monografiei Devei. Mi-a părut foarte rău că aţi aruncat o umbră peste frumusetea zilei de ieri cu acest articol pe care nici noi, nici domnul Bara nu-l merita.

 17. „…..Printre oamenii cu eșarfe galbene la gât au existat și angajați ai instituțiilor conduse de directori PNL” si alte institutii care au fost? Nu este acesta un atac la adresa Domnului Bara, la adresa noastra a colegilor lui? Eram langa Domnul Bara cand l-ati intrebat daca biblioteca s-a inchis…pe mine, pe ei, colegii lui, i-ati intrebat de ce au venit? eram in lanturi? Daca vreti sa loviti in primar, loviti in primar nu in niste oameni care-l respecta pe colegul lor si sunt mandri de el. Si da, noi folosim bilete de voie de fiecare data!

 18. Angajat al statului roman,in timpul serviciului, platit din banii publici, ai cetatenilor judetului, sa ai dreptul la bilet de voie ca sa faci politica, cu seful tau actual, care evident ca ar trebui sa semneaze biletul,daca nu a facut-o deja. Pare extrem de interesant din punct de vedere legislativ, in acest caz regulamentele interne nescrise sunt mult peste lege in unele institutii.Domnul care a postat justificarea pare foarte convins ca a facut bine ce a facut, probabil cunoaste bine legea, sau nu… poate vrea doar sa faca impresie buna la servici, adica atunci cand e invoit cu bilet. O sa transmit redactiei legislatia ca sa se stie pe viitor ca nu e totul atat de simplu si mai ales in institutiile statului roman, unde in principal se munceste, nu se face politica nici macar in baza biletelor de voie. Sunt curios ce motiv scrie pe biletul de voie, Una peste alta sunt simpatici angajatii statului roman dupa cum pun problema, ignoranti cu legea dar oricum politicosi. bravo!
  un ultim sfat: de angajat un jurist bun in institutie, daca nu va fi nevoie de avocat .

 19. Daniel Oprean, ce faci aici se numeste pupincurism. Care ar fi trebuit sa dispara din mentalitatea oamenilor dupa 1989. Insa indivizi ca tine, care traiesc cu fizicul in 2016 si cu mintea in anii 80 cand subalternii aduceau osanale sefilor, nu se vindeca de boala pupincurismului niciodata. Pana cand leota de pupincuristi crescuti si educati pe vremea comunismului nu va disparea, vom vedea prin ziare, afise, etc, astfel de osanale adresate sefului care ne tine in functie desi suntem niste incompetenti, dar stim sa pupam bine partea dorsala.

 20. Mai Mircea, mai copil al durerii, ce-a lucrat individul asta denumit in cartea de identitate Marginean Petru? Ce-a facut individul asta pentru Deva de cand ocupa scaunul de primar? Tu ai vazut sa aduca un investitor in oras, sa creeze locuri de munca bine platite pentru deveni? Indivizi ca el si ca Molot au prabusit orasul si judetul, de a ajuns Deva ca Petrosani, Zalau si Vaslui. Nivelul de trai in oras e jalnic. Mi-e si rusine sa spun prin Cluj Napoca, unde locuiesc de 10 ani, ca sunt din Deva. In afara de semafoare si sensuri giratorii arata-mi ceva ce-a facut individul asta pentru comunitate. Esti de rasul lumii si cu asemenea mentalitate pe care tu si alti deveni o aveti, nu ma mir ca Deva a ajuns un oras de muritori de foame si de asistati social. Ce sa mai vorbim ca majoritatea salariatilor care mai au pe unde sa munceasca traiesc din salariul minim pe economie, in schimb la Cluj de multi ani nu mai exista salarii sub 1800 lei. Nu crezi, vino si convinge-te. Asa ca stimati deveni, daca vreti in continuare sa traiti de azi pe maine, la limita existentei, votati indivizi care in afara de prietenia cu alcoolul nu au alt scop in viata, gen Marginean Petru, si faceti-va de ras in continuare cu asemenea primari si sefi de consiliu judetean cum ati avut pana acumi.

 21. Angajati ai institutiilor statului, puneti mana si munciti, ca sa meritati banii pe care-i primiti la salarii. Ganditi-va ca acesti bani provin din salariile si pensiile amaratilor care vin cu constiinciozitate in fiecare an la ghiseul de taxe si impozite, sa plateasca darile chiar daca nu le mai raman bani de hrana si medicamente si se roaga apoi de cunoscuti sa le dea imprumut pana la urmatoarea pensie sau salariu minim pe economie, cum sunt majoritatea luate in Deva, ca voi sa va luati salariile nemeritate. Nemeritate, de ce? Pentru ca voi in loc sa munciti, sa aduceti plusvaloare, voi va prostituati alaturi de politicienii incompetenti care au bagat judetul Hunedoara si orasul Deva in dezastru. Cum v-ati permis sa plecati in timpul orelor de munca, sa ridicati osanale acestor incompetenti pusi de partide in scaunele respective? Daca ati fost angajati la Emerson Cluj Napoca si ati fi facut asa ceva in timpul orelor de program, ati fi zburat pe poarta institutiei in secunda respectiva. Insa in Cluj se pare ca oamenii au alta mentalitate in comparatie cu Deva, stiu pentru ce merg la munca si stiu ce trebuie sa faca ca sa-si merite salariul.

 22. Dar banii incasati in orele in care nu munciti ci sunteti la osanale catre politicieni, ii dati inapoi?

 23. Dar banii incasati in orele in care nu munciti ci sunteti la osanale catre politicieni, ii dati inapoi?

 24. Dar banii incasati in orele in care nu munciti ci sunteti la osanale catre politicieni, ii dati inapoi?

 25. Dar banii incasati in orele in care nu munciti ci sunteti la osanale catre politicieni, ii dati inapoi?

 26. Dar banii incasati in orele in care nu munciti ci sunteti la osanale catre politicieni, ii dati inapoi?

 27. Dar banii incasati in orele in care nu munciti ci sunteti la osanale catre politicieni, ii dati inapoi?

 28. Dar banii incasati in orele in care nu munciti ci sunteti la osanale catre politicieni, ii dati inapoi?

 29. Dar banii incasati in orele in care nu munciti ci sunteti la osanale catre politicieni, ii dati inapoi?

 30. Dar banii incasati in orele in care nu munciti ci sunteti la osanale catre politicieni, ii dati inapoi?

 31. Presupun ca ceea ce fac oamenii in timpul lor liber este fix problema lor. Cu atat mai mult cu cat se recupereaza acest timp (spre deosebire de alte institutii). Iar daca cineva doreste sa stie ce fac eu in timpul liber….mi se pare comunism 🙂

 32. Salon Unirii, Strada Sfânta Vineri 25, București 030205 Salon Unirii Adresa: Strada Sfanta Vineri 25, Bucuresti, Sector 3, 030205, Romania Telefon: 0748 149 599 Jovial Salon Unirii Bucuresti | Suntem un salon de infrumusetare situat in zona Unirii (Bucuresti), care vine in intampinarea clientilor sai cu servicii profesioniste de: Coafor, Frizerie, Tratamente Par, Manichiura, Pedichiura, Epilare cu Ceara, Epilare Laser, Barbering, Machiaj, Gene, Sprancene, Tratamente Faciale, Tratamente Corporale. Preturi intre: 30 si 500 RON

 33. Buna,
  Sunt doamna Olivia Daniel, un creditor privat de împrumut, care oferă împrumuturi pentru oportunități de viață
  Ai nevoie de asistență financiară? Va putem ajuta
  Oferim împrumut cu o rată a dobânzii de 2%
  Deci, contactați-ne astăzi prin e-mail la: (oliviadaniel93@gmail.com)

  Căutați fonduri pentru a achita creditele și datoriile?
  Căutați bani pentru a plăti facturile?
  Căutați fonduri pentru a începe o afacere nouă?
  Aveți un proiect neterminat la îndemână din cauza finanțării necorespunzătoare?
  Aveți nevoie de bani pentru a investi în anumite domenii de specializare
  care te va profita? Și nu știi ce să faci.
  Oferim următoarele împrumuturi mai jos,
  Credite personale [sigure și nesecurizate]
  Împrumuturi pentru afaceri [securizate și negarantate]
  Împrumuturi combinate
  Credite pentru studenți
  Îmbunătățirea acasă
  Inventor Loans
  Credite auto
  Împrumuturi de consolidare, etc …

  De aceea, contactați-ne astăzi prin e-mail la: (oliviadaniel93@gmail.com) pentru a începe să investiți pentru viitorul dvs. astăzi.

 34. Бажаєте фіксувати рухи лісових тварин для більш ефективного полювання? Тоді відеоспостереження – це саме те, що Вам потрібно!
  З її допомогою Ви можете робити якісні та чіткі фотографії лісових мешканців без власної присутності.
  Наш Інтернет-магазин пропонує Вам широкий вибір фотопасток від надійних світових виробників.