glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

BREAKING NEWS: Monica Iacob-Ridzi, ELIBERATĂ din penitenciar! Decizia este DEFINITIVĂ

Fostul ministru al Tineretului şi Sportului Monica Iacob Ridzi, care a executat doi ani şi opt luni din pedeapsa de cinci ani de închisoare pentru abuz în serviciu, a fost eliberată condiționat, astăzi, de Tribunalul Cluj. Decizia a fost luată în urmă cu puțin timp și este definitivă.

Fostul ministru al Tineretului Monica Iacob Ridzi s-a prezentat, azi dimineaţă, la Tribunalul Cluj. Nu a făcut nici o declaraţie la ieşirea din sala de judecată, însă avocatul său, Tineriu Ban, a declarat presei că: „Fostul ministru suferă de 15 afecţiuni, dintre care 14 dovedite prin examen medico-legal şi că a stat în Penitenciarul Gherla mai mult decât trebuia, conform legii recursului compensatoriu şi că este afectată psihic de faptul că alte deţinute au ieşit mai devreme, iar ea încă nu”.

Reamintim faptul că, Judecătoria Gherla a decis, în 27 octombrie, liberarea condiţionată a Monicăi Iacob Ridzi, însă decizia a fost atacată de procurori. De emoție, în timpul depoziției prin care solicita eliberarea condiționată, fostul ministru a izbucnit în lacrimi:

„(…) Am participat la peste 100 de programe în penitenciar, mi-am dus crucea cu decenţă în ultimii trei ani. Am fost declarată iniţial inapt pentru muncă pentru că aveam 7 afecţiuni medicale. Acum am 15 afecţiuni, 14 dintre ele constatate la Spitalul Penitenciar Jilava, unde am fost internată. Am insistat să lucrez, am făcut nenumărate cereri până mi-au fost aprobate… Totul pentru a câştiga zile de libertate, să pot fi alături de cei doi copii ai mei… Am lucrat cinci luni la curăţenie, de un an lucrez la servirea mesei, lucrez zece ore pe zi, muncă fizică, numai Dumnezeu ştie ce este în sufletul meu… Îmi e greu să va descriu în cuvinte ce simt cei doi copii. Mă roagă în fiecare zi să merg acasă. Refuză să meargă la grădiniţă în lipsa mea. Băieţelul a început clasă întâi, are dificultăţi mari de adaptare în lipsa mea… Lăsarea mea în detenţie şi fiecare zi departe de copii nu fac decât să ne afecteze şi mai mult situaţia medicală, atât a mea, cât şi a copiilor. Conform noii legi, eu am primit 150 de zile de libertate şi eu am obţinut altele prin muncă. Practic, patru ani din cinci sunt consideraţi executaţi. Vă rog respectuos să îmi permiteţi să ajung acasă lângă cei doi copii, pentru că această cruce mă apăsa tot mai greu. Sunt momente în care simt că mă prăbuşesc psihic”, a declarat Monica Iacob Ridzi.

Reamintim faptul că, Monica Iacob-Ridzi a fost condamnată, în 2015, la cinci ani de închisoare în dosarul „2 Mai”, în care a fost judecată pentru abuz în serviciu în formă calificată, fals intelectual şi participaţie improprie de acces fără drept la un sistem informatic. Alături de Ridzi, în acelaşi dosar, au fost judecate şi condamnate alte 11 persoane, foşti angajaţi ai ministerului Tineretului, administratori de firme, colaboratori. Ea a fost găsită vinovată după ce procurorii DNA au acuzat-o că a plătit, în 2009, servicii fictive unor companii „de casă”, pentru organizarea manifestărilor de Ziua Tineretului, şi astfel a adus un prejudiciu de peste 600.000 de euro Ministerului Turismului.

Loading...