glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

(VIDEO) Explozie urmată de un incendiu violent, la o fabrică de uleiuri din Orăștie. Oameni evacuați și multă panică

UPDATE 2: Efectivele sporite din județul Hunedoara și echipajele sosite în sprijin din județele Alba, Gorj și Sibiu, însumând peste 40 de pompieri, au intervenit, pe timpul nopții, cu spumogen dispersat cu tunurile aflate în dotarea a 11 autospeciale de stingere.
„Eforturile susținute ale pompierilor au dus la reducerea ariei afectată de incendiu și stoparea propagării arderii la alte obiective de pe platforma industrială.”, se arată într-un comunicat al ISU Hunedoara

Incendiul a izbucnit la o hală cu o suprafață de aproximativ 5.000 mp in care se aflau depozitate uleiuri foarte ușor inflamabile. În urma incendiului un bărbat de 24 de ani a suferit arsuri de gradul 3 și 4 pe 80% din suprafața corpului.
Pe timpul nopții jandarmii au asigurat măsurile de ordine în zona locuințelor din care s-a evacuat populația precum și în zona sălii de sport din municipiul Orăștie.
Agenția pentru Protecția Mediulu Hunedoara a amplasat un echipament fix pentru monitorizarea calității aerului. Operațiunea se va realiza din oră în oră, monitorizarea urmând să continue timp de o săptămână și după lichidarea incendiului.
Comitetul local al municipiul Orăștie a decis evacuarea a peste 370 de oameni din cinci blocuri, cu 185 de apartamente, precum și din 25 de locuințe situate pe străzile Nicolae Titulescu și Câmpul Nou situate in apropiere de locul producerii incendiului.
Majoritatea oamenilor a preferat să se autoevacueze la rude, în timp ce alte persoane au fost transportate la sala de sport din municipiul Orăștie.
Numărul forțelor de intervenție a crescut, astfel că, în prezent acționează peste 40 pompieri, 26 jandarmi si 12 politisti, precum si politisti locali din municipiul Orastie.
„Recomandăm populației din Orăștie să evite deplasarea în zona de manifestare a incendiului, să închidă ușile și ferestrele pentru evitarea pătrunderii fumului, să părăseasă zona de manifestare a incendiului și să indentifice locuri sigure și aerisite”, se mai arată în comunicat.

UPDATE: Autoritățile locale au decis evacuarea din zona periferică a Orăștie a copiilor și femeilor. Oamenii vor fi mutați cu trei autocare la sala sporturilor. Este vorba despre cinci blocuri cu cinci scări.

Explozie urmată de incendiu, în această după-masă, la fabrica de uleiuri, din Orăștie, Terpena. Potrivit primelor informații, furnizate de reprezentanții ISU Hunedoara, cinci persoane primesc îngrijiri medicale, iar dintre aceastea, una este în stare gravă. Restul, sunt intoxicate cu fum. Aceasta ar fi suferit arsuri grave, pe 80% din suprafața corporală, fiind în stare confuză, a declarat medicul Valeria Filimon, managerul Serviciului Județean de Ambulanță Hunedoara.

Deși a fost solicitat un elicopter SMURD, până în final rănitul a fost transportat de la Spitalul din Orăștie cu o ambulanță, se pare, spre Timișoara.
30 de pompierii cu șapte autospeciale sunt acum la fața locului și se luptă să stingă flăcările. Oamenii sunt sfătuiți să nu iasă din case și să stea cu geamurile închise, până la lichidarea incendiului.

14 jandarmi au izolat zona fabricii Terpena, pentru ca nicio persoană să nu se apropie.

„Sunt riscuri pentru orice. Este foarte grav ce e acolo, oricum. Din informațiile pe care le-am primit de la administrator, toți municitorii au fost evacuați, nu se află în sală la acest moment. Așa spun ei, și sperăm ca așa să fie”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, Anemona Doda.

Știre în curs de actualizare