glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Bomba din Guvern! Minciuna populistă despre salariile medicilor! Ce le-a ascuns Guvernul românilor

Deja ne-am obișnuit că pe hârtie cresc toate pensiile și salariile din România, atât de mult încât până și nemții au început să ne invidieze. Economia bubuie, de fapt a bubuit direct în prețurile la alimente și carburanți, care au explodat în portofelele românilor. De la televizor, politicienii ne tot anunță de vreun an de zile că trebuie să începem să-i “urâm” pe profesori și mai ales pe medici, care vor câștiga ca-n Occident. Și câștigurile lor triplate sunt la fel de reale ca autostrăzile suspendate din București, construite de Sorin Oprescu ca să fluidizeze traficul.

Acest exercițiu de PR realizat de miniștrii PSD care au repetat în nenumărate rânduri că medicilor li se vor tripla salariile nu a făcut altceva decât să genereze haos, ură, invidie… mult gri, așa cum ne-am obișnuit. Ciudat că Guvernul nu spune nimic despre salariile de 10 ori mai mari ale politicienilor și nici despre pensiile de 1.000 de lei ale medicilor. Dacă nu le cunosc, le prezentăm noi.

Un internaut făcea pe facebook un calcul simplu:
Un medic primar avea pana la 31 dec 2017 un salariu net de aprox 6000 de lei. Unii aveau sporuri de 75%, deci in final 10.500 de lei. Acum vor avea un net de aprox 9000 de lei cu un spor de maximum 30%, deci 11.700.  Vor castiga medicii care aveau sporuri mai mici. Cresterile REALE vor fi de maximum 10-20% in medie. Benzina s-a scumpit cu mai mult de 10%…“.

(sursa:  bugetul.ro)

vezi continuarea aici