glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

Bobouţanu desfiinţează 7 posturi de directori. Dispute pe tema modificării organigramei Primăriei Hunedoara în şedinţa de Consiliu Local

O nouă organigramă a fost aprobată ieri de Consiliul Local Hunedoara, la propunerea primarului Dan Bobouţanu. Opozanţii din PNL susţin că modificarea încalcă legea şi este nejustificată. Primarul susţine că, de fapt, se revine la organigrama existentă în 2012, înainte de instalarea lui Viorel Arion ca primar

Organigrama nouă a Primăriei Hunedoara prevede desfiinţarea a şapte posturi de directori înfiinţate la scurt timp după ce Viorel Arion a fost ales primar, în 2012. Dispare astfel „Direcţia venituri” şi postul aferent de director, ocupat de Bianca Lovasz. La fel se întâmplă cu „Direcţia Comunicare – Imagine”, condusă de Anda Combei. A fost desfiinţat şi postul de director adjunct în cadrul Direcţiei Tehnice, ocupat de Radu Popoviciu (care a şi demisionat relativ recent). Direcţia Juridică, unde şef a fost numit Spiridon Pantelimon, are aceeşi soartă. Din organigramă sunt eliminate şi direcţiile de Resurse Umane (condusă de Vasile Borşi, care a demisionat între timp), cea de Urbanism (de la conducerea căreia Corina Oprişiu a plecat în urmă cu mai bine de un an), dar şi direcţia căreia i se subordona Grădina Zoologică.

Dispută ponderată

„Sunt posturi artificial create, după părerea mea. De ce să ţinem o direcţie de venituri, când noi avem deja o direcţie economică? De ce să ţinem o direcţie pentru comunicare, când un birou de comunicare este suficient? Se revine la organigrama din 2012, dinaintea instalării domnului Arion ca primar, iar ocupanţii funcţiilor în cauză, care mai sunt angajaţi ai Primăriei, vor fi reîncadraţi pe alte posturi”, a declarat Dan Bobouţanu.

Măsura a fost contestată destul de vehement de către consilierii PNL. „Sunt neconcordanţe între statul de funcţii şi organigramă, motiv pentru care consider că acest proiect de hotărâre nu este legal” a declarat Viorel Arion (PNL). „Este dreptul primarului să reorganizeze activitatea Primăriei aşa cum doreşte. Important însă este ca reorganizarea să fie făcută şi legal. Sunt neconcordanţe între statul de funcţii şi noua organigramă din care, practic, dispar nişte posturi ocupate de oameni aduşi de fostul primar, Viorel Arion. Aceştia au fost, de fapt, cei vizaţi. Un alt aspect este că se invocă reducerea activităţii dar, per total, numărul posturilor din Primărie creşte cu vreo cinci, conform noii organigrame. Aşteptăm să vedem dacă Prefectura îşi va da sau nu viza de legalitate pe acest proiect de hotărâre”, a adăugat Nicuşor Ştefan (PNL).

De data aceasta, contradicţia dintre Dan Bobouţanu (PSD) şi consilierii liberali s-a purtat pe un ton mai ponderat şi nu s-a mai lăsat cu plecări din sala de şedinţe.

Tags