glasul-hd.ro Web analytics

ActualitateAdministrație

Bobora vrea soluţie de deblocare a licitaţiei pentru deponeu până-n 10 februarie

Vicepreşedintele CJ Hunedoara, Mircea Bobora, anunţa că demisionează dacă deponeul nu va fi operaţional până în 31 martie 2017. Nu va fi operaţional, dar preşedintele Mircea Bobora nu mai vorbeşte acum despre demisie, ci despre găsirea unei soluţii pentru deblocarea şi accelerarea procedurilor pentru desemnarea unei firme care să gestioneze deponeul ecologic de la Bârcea Mare.

Pe 25 august, anul trecut, Mircea Bobora (foto), pe atunci vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, declara: „În cazul în care, până la finele primului trimestru din 2017, deponeul ecologic de la Bârcea Mare nu va fi operaţional, ne vom întâlni pe stradă, ca doi simpli cetăţeni. Da, spun că îmi voi da demisia, chiar şi în situaţia în care vina va aparţine altora, nu Consiliului Judeţean”. Pe atunci licitaţia era contestată de una dintre firmele interesate şi, mai apoi, Consiliul Judeţean a fost nevoit să refacă toată documentaţia de licitaţie. Şi varianta nouă a caietului de sarcini a fost contestată la CNSC (Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor), de data aceasta de mai multe firme interesate. CNSC nu a dat încă un răspuns contestaţiilor, aşa că procedura de licitaţie este, în continuare, blocată şi nu există nicio şansă pentru ca deponeul pentru care s-au cheltuit peste 15 milioane de euro să devină operaţional pe 31 martie, termenul – limită la care spera Bobora în vara anului trecu.

„Va fi cea mai curată licitaţie, pentru cea mai curată afacere”

Între timp, vicepreşedintele Mircea Bobora a devenit preşedinte al CJ (după reîntoarcerea lui Laurenţiu Nistor în Camera Deputaţilor). Nu neagă declaraţia din vara anului trecut, dar precizează că a fost făcută de „vicepreşedintele Bobora”. „Nu trece zi fără să încerc să găsesc o soluţie pentru accelerarea procedurii de licitaţie. S-a obţinut autorizaţia integrată de mediu într-un termen relativ scurt, scutindu-l pe viitorul operator al deponeului de trei sau chiar patru luni de aşteptare şi demersuri care ar fi trebuit făcute. Până pe 10 februarie sper să avem o soluţie pentru accelerarea procedurii de licitaţie. Asigur toate companiile interesate că va fi cea mai curată licitaţie la care au participat vreodată şi că afacerea gunoiului în judeţul Hunedoara va fi, la fel, curată ca o farmacie, şi la propriu şi la figurat. În cazul în care nu reuşim să avem o soluţie pentru o licitaţie care să ajungă relativ curând la desemnarea unui câştigător, planul B este să dăm deponeul spre operare pe termen limitat, unui operator, până când toată procedura legală a licitaţiei va ajunge la o soluţie definitivă. Contestaţiile depuse (la cel de-al doilea caiet de sarcini) sunt subiective. Nu avem comunicate deciziile referitoare la acestea, de la CNSC”, a declarat ieri, pentru „Glasul Hunedoarei”, Mircea Bobora.

Tags

2 Comments

  1. Hai ma voi il luati in seriospe individul asta , e la fel de mincinos ca predescesori sai, cum credeti ca a razbit in viata.