glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Birourile CEH au rămas fără apă. Şefii fac aluzie la „poliţe politice”. Şeful ApaServ răspunde: „Cu două salarii de directori vă plătiţi factura”

ApaServ Valea Jiului a oprit ieri furnizarea apei la sediul administrativ din Petroşani al Complexului Energetic Hunedoara, la Hotelul Onyx şi la serviciul Salvamin (clădiri aflate tot în patrimoniul CEH). Măsura a provocat o reacţie a conducerii CEH care aduce în discuţie şi suspiciuni referitoare la „poliţe politice”. Şeful ApaServ, Costel Avram, dă o replică dură: „Cu două salarii de directori se poate plăti factura curentă”.

Prin intermediul unui comunicat, conducerea CEH reclamă măsura sistării apei la „sedii administrative din cadrul CEH” după ce a primit o somaţie de plată abia în data de 9 noiembrie.

Accentuează că au dat căldură, pe datorie

„Datoriile pe care Societatea Complexul Energetic Hunedoara S.A. faţă de APASERV Valea Jiului sunt în cuantum de 269.877,02 lei, din care restante în valoare de 219.347,37 lei şi datorii curente în valoare de 50.529,65 lei. Nu sunt singurele datorii pe care le înregistrează societatea noastră şi ne recunoaştem obligaţiile contractuale faţă de toţi furnizorii noştri.

Facem însă precizarea că, la data de 30.09.2016, Societatea Complexul Energetic Hunedoara SA înregistrează în evidențele contabile creanțe totale în sumă de 231.834.802 lei, din care restante în sumă de 173.600.084 lei. Din suma de 173.600.084 lei reprezentând creanțe restante, 87,8% adică 152.354.000 lei provin din vânzarea, de-a lungul timpului, a energiei termice. Recuperarea legală a acestor sume s-a dovedit imposibilă în ciuda eforturilor depuse de S. CEH SA. pentru că societățile locale de distribuție a energiei termice sunt în procedură de insolvență sau faliment. Cu toate acestea, Societatea Complexul Energetic Hunedoara a răspuns nevoii de asigurare a agentului necesar în beneficiul final al populaţiei. Nu ne victimizăm şi nici nu facem apel la înţelegerea creditorilor. Îi asigurăm că tratăm cu toată responsabilitatea obligaţiile care ne revin şi ne asumăm inconvenientele create.

Refuzăm să credem că în spatele acţiunilor unei societăţi care funcţionează în Valea Jiului există mize care ţin mai mult de plătirea unor poliţe din zona politicului şi nu acela al interesului local. Când spunem interes local, ne referim la păstrarea locurilor de muncă ale celor 4.354 de salariaţi ai societăţii care trăiesc şi muncesc în Valea Jiului”, se mai arată în comunicatul CEH.

Costel Avram: „Exploatările nu sunt afectate”

În replică, directorul ApaServ Valea Jiului, Costel Avram, spune că nu a făcut decât să încerce să apere interesele legale ale societăţii pe care o conduce. „Imediat după ce s-a comunicat ieşirea CEH din insolvenţă, am făcut o somaţie de plată. Luni am discutat cu directorul general, domnul Melczer şi i-am adus aminte că marţi expiră termenul de plată. Mi-a spus că marţi vine cu o propunere de reeşalonare. N-a venit. Azi (ieri) am sistat apa. Activitatea exploatărilor miniere nu este nicidecum afectată pentru că ştiu şi eu că minerii nu sunt vinovaţi cu nimic pentru deciziile luate de foştii sau actualii directori ai CEH. Pe de altă parte, am văzut că la CEH se modifică organigrama de conducere, se adaugă posturi noi de directori şi consilieri, se angajează oameni din sfera politică ori sindicală, pe salarii de peste 100 de milioane (lei vechi – n.red.). Păi cu două salarii de director sau două salarii de consilier se poate plăti factura de apă pe o lună întreagă. Nu am nicio apartenenţă politică. Probabil şefii CEH sunt deranjaţi că lipsa apei afectează confortul din birouri”, adaugă Costel Avram.

Tags

2 Comments

  1. Costel Avram nu are nici o apartenenta politica,dar se infupta din banii Apaserv ca este moldovean destept si isi pune amanta in functie de cunducere la Petrila tot pentru ca nu are apartenenta politica. Aceasi vrajeala si la o gasca si la alta .