glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

Biblioteca Județeană marchează Ziua Internațională a Francofoniei

Elevii, tinerii, dar și cei care iubesc limba franceză sunt invitați săptămâna aceasta la o manifestare cultural-educativă dedicată Zilei Internaționale a Francofoniei. Acțiunea este organizată de Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva și are loc mâine, de la ora 13:30, la Sala „Liviu Oros” a Centrului Cultural „Drăgan Muntean” din Deva.

Anul acesta, la Deva, Ziua Internațională a Francofoniei va fi marcată prin prezentarea unei celebre manifestări sportive din Franța: Turul ciclist al Franței. „De peste 20 de ani, Biblioteca Județeană marchează această zi prin manifestări speciale în care sunt antrenați în primul rând tineri, elevi de la colegiile, liceele și școlile gimnaziale din județul Hunedoara, dar ne bucură și prezența unor vechi prieteni ai bibliotecii. În acest an, publicului prezent i se va prezenta istoricul Turului Franței, cu referiri la câștigători celebri ai maioului galben și, cel mai important, vor fi prezentate cele mai cunoscute localități și regiuni prin care vor trece rutierii în iulie 2018: din fascinanta Bretagne la Chartres, cu celebra mănăstire gotică, de la Arras (oraș înfrățit cu Deva) la renumitele stațiuni montane din Alpi, de la cetatea Carcassonne la mănăstirea Lourdes, trecând prin Pirinei spre orașul Pau, loc de naștere al regelui Henric al IV-lea, turul imaginar terminându-se cu spectaculoasa intrare în Paris. Va fi o atractivă călătorie imaginară prin Franța, se va vorbi despre monumente și locuri demne de interes de pe traseul din acest an al Turului Franței”, a declarat managerul Bibliotecii Județene, Sebastian Bara.

La finalul prezentării se vor adresa întrebări, iar cei care au urmărit cu atenție și interes expunerea și au dat răspunsurile corecte vor fi răsplătiți cu premii constând în diplome și cărți oferite de Biblioteca Județeană.