glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

Biblioteca Județeană încearcă să atragă tinerii şi pe durata vacanţei

Cursuri de inițiere în domeniul calculatorului, vizionări de filme pentru copii, acces la PlayStation sau cursuri de formator sunt doar câteva dintre activitățile care îi așteaptă pe tinerii din județ în vacanța de vară la Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva.

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva își adaptează activitatea în funcție de necesitățile unor categorii tot mai largi de utilizatori. În perioada verii, în mod firesc, reprezentanții instituției de cultură își îndreaptă atenția în primul rând spre tinerii aflați în vacanță, cărora le oferă prilejul de a trece cât mai des pragul bibliotecii. De aceea, Biblioteca Județeană nu intră în vacanță ci, dimpotrivă, pe durata verii organizează o serie de activități și oferă servicii într-o gamă diversificată. Pe lângă serviciile cu care sunt obișnuiți utilizatorii (împrumut de cărți pentru copii și adulți, în limba română și în limbi străine; împrumut de CD-uri cu muzică și DVD-uri cu desene animate, filme artistice și documentare; accesul la presa locală și națională; consultarea legislației la zi; bibliografii la cerere și acces la internet), în perioada care urmează vor fi organizate gratuit mai multe activități.

Cursuri, fel de fel

Astfel, tinerii vor avea ocazia să urmeze cursuri de formator care se vor desfășura în perioada 13 – 17 iulie și 07 – 11 septembrie. Absolvenții vor primi diplomă de formator acreditată de ANC. Actele necesare pentru înscriere sunt: diplomă de licență, carte de identitate, certificat de naștere, certificat de căsătorie (cópii). De asemenea, Biblioteca Județeană organizează un curs de Povestiri digitale pentru adolescenți, care se va desfășura în perioada 27 – 29 iulie, cursuri de pictură pentru copii (în fiecare joi, de la ora 14:00, în Sala de Lectură) și cursuri de inițiere în domeniul calculatorului (în fiecare miercuri, între orele 16:00 și 18:00, la Biblionet). Totodată, în perioada vacanței, tinerii din județ au posibilitatea să vizioneze filme la Secția de Artă și Carte Franceză și pot avea Acces la PlayStation, la Secția de Împrumut Carte pentru Copii. Ultimele două activități pot fi făcute pe bază de programare de luni până vineri, între orele 10:00 și 18.00. Cei care doresc să ia parte la activitățile organizate de Biblioteca Județeană se pot înscrie la secretariatul instituției de luni până joi, între orele 8:30 și 16:00, vineri între orele 8:30 și 13:30, în perioada 15 iunie – 30 iunie 2015.