glasul-hd.ro Web analytics

Infracționalitate

Bătrână tâlhărită în casa scării, la Petroşani. Polițiștii au identificat autorul pe baza descrierilor victimei

Un tânăr, de 21 de ani, s-a ales cu dosar penal după ce a tâlhărit o bătrână în scara blocului în care femeia locuia. Bătrâna, de 74 de ani, din Petroșani, a reclamat la poliție că o persoană necunoscută i-a furat un lanțișor de la gât.

Totul s-a întâmplat în timp ce femeia mergea acasă, mai exact urca scările către apartamentul său.

Identificat cu ajutorul victimei

Bătrâna, deși șocată de cele întâmplate, a reținut suficiente detalii despre autor încât i-a ajutat pe oamenii legii să-l prindă în scurt timp. „Persoana vătămată a furnizat semnalmente cu privire la articolele de îmbrăcăminte purtate de către suspect. La fața locului au fost dirijate de urgență atât patrulele de siguranță publică, cât și polițiștii Biroului Rutier care, în urma scotocirilor efectuate în apropierea Parcului „Carol Schreter”, din vecinătatea blocului unde s-a produs infracțiunea, s-a reușit depistarea a doi tineri, unul având semnalmente asemănătoare cu cele descrise de persoana vătămată”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Nițu. În urma controlului corporal, poliţiştii au găsit, în buzunarul hanoracului cu care era îmbrăcat unul dintre suspecţi, un tânăr în vârstă de 22 de ani, lănțișorul din aur al persoanei vătămate. „Suspectul a declarat faptul că nu cunoaște proveniența acestui lănțișor întrucât hanoracul aparţine celuilalt suspect, în vârstă de 21 de ani, cu care a făcut schimb de haine după ce acesta a ieșit din scara blocului în care a comis infracţiunea. În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că suspect de comiterea faptei este tânărul în vârstă de 21 de ani, care a urmărit persoana vătămată în scara blocului și i-a smuls lănțișorul de la gât”, au mai declarat reprezentanții IPJ Hunedoara. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie, cauza fiind analizată cu procurorul de caz, care a dispus cercetarea în stare de libertate a suspectului.

Sfatul poliţiştilor

Pentru a nu deveni victime ale acestui gen de infracţiuni, poliţiştii vă recomandă: „La intrarea într-un imobil fiţi foarte atenţi dacă în hol sau în zonele întunecate nu se află persoane suspecte, pretabile la comiterea de infracţiuni. De asemenea, folosiţi orice motiv pentru a evita să urcaţi în lift cu persoane necunocute. Nu vă lăsaţi păcăliţi de îmbrăcămintea elegantă a acestora. Dacă este cazul, apelaţi la uşa unui vecin de la parter. În cazul în care integritatea corporală sau viaţa vă sunt puse în pericol, renunţaţi la bunurile pretinse de agresor. Reţineţi însă cât mai multe semnalmente ale acestuia (înălţime, trăsături ale feţei, semne particulare, vestimentaţie, particularităţi în vorbire sau comportament) şi apelaţi de urgenţă Poliţia pe numărul unic 112”.