glasul-hd.ro Web analytics

Infracționalitate

Bătrână lăsată fără economii de către trei cumpărători de ouă. Hoții au profitat de neatenția bătrânei și i-au sustras din casă peste 8.000 de lei

O bătrână, în vârstă de 83 de ani, din municipiul Brad a rămas fără economii după ce a poftit în locuință persoane necunoscute. Doi bărbați și o femeie au bătut la ușa bătrânei sub pretextul că doresc să cumpere ouă. Numai că „ouăle” au costat-o pe victimă peste 8.000 de lei.

Totul s-a petrecut marți seara, în jurul orei 20:00. Cele trei persoane au afirmat că doresc să cumpere ouă şi i-au înmânat femeii o bancnotă de 200 lei. Partea vătămată a intrat într-una din camere pentru a schimba bancnota, lăsând pe masă, la vedere, o pungă în care deţinea o sumă mare de bani. Una dintre cele trei persoane i-a cerut femeii să o conducă la grupul sanitar, timp în care celelalte două au luat din pungă 8.400 lei, după care cei trei au plecat în grabă cu un autoturism în direcţia DN 76”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Nițu.

Acul în carul cu fân

Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de furt şi efectuează cercetări pentru identificarea suspecţilor. Pentru a nu deveni victime ale acestui gen de infracţiuni, vă recomandăm să nu ţineţi în locuinţă sume mari de bani sau bijuterii şi să nu furnizaţi informaţii către vecini, prieteni sau cunoștințe despre sumele de bani pe care le deţineţi și să nu permiteţi accesul în locuinţă a persoanelor necunoscute care pretind că sunt reprezentante ale unor instituţii furnizoare de utilităţi sau servicii publice ori ai vânzătorilor ambulanţi”, a mai declarat Bogdan Nițu.

Dacă aveţi suspiciuni cu privire la prezenţa ori intenţia infracţională a unor persoane suspecte în zona în care locuiţi, nu ezitaţi să apelaţi numărul unic de urgenţă 112”, IPJ Hunedoara

8,4 mii de lei i-au furat bătrânei cele trei persoane