glasul-hd.ro Web analytics

ActualitateAdministrație

Bătălie câștigată de foștii consilieri locali. Cine va câștiga războiul dintre David și Mureșan vs PSRO?

Ioan David și Florin Mureșan, cei doi foști consilieri locali PSRO, care au fost excluși din partid, la sfârșitul lunii aprilie, au câștigat o primă bătălie în instanță. Aceștia au reușit să obțină suspendarea deciziei de excludere din PSRO, dar au cerut și suspendarea Ordinului prefectului, prin care ei au fost demiși din Consiliul Local Deva.

Relațiile între cei doi foști consilieri locali și conducerea PSRO s-au răcit încă de la începutul acestui an, dar tensiunile au culminat în momentul în care aceștia nu l-ar fi votat pe Răzvan Mareș, pentru funcția de primar interimar al Devei, ci pe Ovidiu Moș. David a recunoscut, voalat, că l-ar fi votat pe Moș în fruntea administrației locale. Cei doi au spus încă de atunci că vor contesta măsura luată împotriva lor, de a-i exclude din partid, pentru că nu a fost luată statutar. „Este decizia partidului, prin care am fost excluși din partid. Aceasta a fost contestată, cerând anularea ei, pe de-o parte, dar, înainte de asta, am solicitat suspendarea, până când se soluționează fondul. Se pare că instanța ne-a dat câștig de cauză, și mie, și lui Mureșan. Decizia a fost suspendată. La momentul la care ne-au dat afară din partid, au strâns opt oameni, între care și noi, și ne-au spus că ne-au dat afară. Nu ne-au prezentat niciun fel de document, care să poată fi atacat. Ulterior, în 16 iulie, ar fi existat un Birou Județean, care a confirmat hotărârea Biroului Local, dar în același timp ei susțin că și Biroul Județean a fost în data de 28 aprilie, când am fost excluși noi. Minciuni una peste alta. Astea, în instanță, sunt cântărite”, a declarat, miercuri, Ioan David. David susține că la câteva zile după excludere au contestat decizia partidului. „Noi, imediat după ce am fost dați afară, am trimis petiție la București, care a venit înapoi, sigilată, cu confirmare de primire: adresantul nu există, adică există, dar nu la adresa aia. Nu am avut cui să ne adresăm, deși noi am contestat”, susține acesta.

Contestă și Ordinul Prefectului

În urma deciziei luate de partid, de a le retrage sprijinul politic, și lui Florin Mureșan, și lui Ioan David le-au încetat mandatele de consilieri locali. Decizia finală a fost luată de prefect, în baza documentelor transmise de PSRO. Și această hotărâre a fost atacată de cei doi. „Noi am contestat Ordinul prefectului și am cerut și suspendarea lui. Aceste solicitări le-am făcut individuale, și acum sunt o grămadă de termene. Trag nădejde că acum lucrurile vor merge înspre direcția bună. Am încredere că instanța va judeca bine situația”, a mai spus Ioan David.

Reacția președintelui PSRO Hunedoara

Contactat de „Glasul Hunedoarei”, președintele PSRO Hunedoara, Răzvan Mareș, susține că va contesta decizia judecătorului, spunând că va sesiza Inspecția Judiciară din cadrul CSM, întrucât nu i-a fost acordat dreptul la apărare. „Poate decizia este corectă, eu nu spun că nu este corectă, judecătorul este suprem, dar nu mi s-a dat dreptul la apărare. Eu contest faptul că nu m-a lăsat să mă apăr. Mureșan și David au chemat în instanță PSRO Deva. Cu o zi înainte, au făcut extensie, probabil și-au dat seama că au greșit, și m-au chemat și pe mine în calitate de președinte al PSRO Hunedoara. L-au sunat pe Daniel Munteanu, un alt consilier local din partid, ca să mă prezint în instanță. Nu am fost citat!Am cerut să îmi dea întâmpinare lor, ca să fac și eu la rândul meu întâmpinare. Am cerut judecătorului să mă lase o oră sau o zi, ca să îmi angajaz avocat. Nu mi-a spus nici da, nici nu. În trei ore, le-a dat dreptate lor. Nu mi se pare normal”, a declarat Răzvan Mareș.

Tags