glasul-hd.ro Web analytics

Eveniment

Bărbat reținut, după ce a încălcat un ordin de protecție

Un bărbat din Petroșani a fost reținut de polițiști după ce a încălcat ordinul de restricție emis de Judecătoria Petroșani, la cererea surorii sale. Bărbatul a intrat cu forța în locuința femeii de care judecătorii i-au interzis să se apropie, iar aceasta a cerut ajutorul oamenilor legii, care au reușit să dea de urma lui.

25 la sută din ordinele de protecție emise anul trecut, la nivel național, au fost încălcate. Asta declara în urmă cu câteva zile ministrul de Interne, Carmen Dan, care susține că au existat aproximativ 3.000 de cazuri în care victimele violenței în familie au cerut instanțelor un ordin de protecție.

Un astfel de caz a avut loc la Petroșani, zilele trecute. Un bărbat, care se afla sub incidența ordinului de restricție dispus de magistrații Judecătoriei Petroșani și nu avea voie să se apropie de locuința surorii sale, a fost prins de polițiști după ce a încălcat dispoziția instanței. „Poliţiştii Biroului Ordine Publică Petroşani au depistat un bărbat de 30 ani, din municipiul Petroșani, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de violare de domiciliu, distrugere și încălcarea unui ordin de protecţie. Poliţiştii au stabilit faptul că bărbatul, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice, a forţat uşa de acces şi a pătruns în locuinţa surorii sale, încălcând astfel prevederile ordinului de restricţie emis de Judecătoria Petroșani, în cursul anului 2017”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Nițu. Poliţiştii au luat măsura reținerii celui în cauză pe o perioadă de 24 de ore, acesta urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroșani, în vederea luării măsurilor legale.