glasul-hd.ro Web analytics

Eveniment

Bărbat, găsit mort în fântâna din curtea gospodăriei

Un bărbat în vârstă de 57 de ani, din satul Almaşul Mic de Munte, din comuna Balşa, a fost găsit fără suflare, de către soţia sa, în fântâna din curtea gospodăriei în care cei doi soţi locuiau. Intervenţia pompierilor a fost extrem de dificilă din cauza drumului greu accesibil.

Pompierii au recuperat, ieri dimineaţă, trupul unui bărbat decedat dintr-o fântână, în satul hunedorean Almaşul Mic de Munte. Se pare că tragedia s-a produs duminică seara, când bărbatul, puţin „pilit”, s-ar fi dus să scoată apă din fântână. Într-un moment de neatenţie, acesta s-a dezechilibrat şi a căzut în fântâna adâncă de cinci metri. Soţia acestuia, îngrijorată că nu se mai întoarce în casă, a plecat în căutarea bărbatului. S-a apropiat cu teamă de fântână, unde şi-a văzut soţul. Degeaba l-a strigat, bărbatul nu i-a mai putut răspunde. Pentru că nu avea niciun mijloc de comunicare, femeia a reuşit abia ieri dimineaţă să ceară ajutor pompierilor. „În această dimineaţă garda de intervenţie, a Detaşamentului din Orăştie, a fost alertată în urma unui apel la 112 care anunţa faptul că un bărbat se află căzut într-o fântână, în satul Almaşul Mic de Munte, comuna Balşa”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara, căpitan Anemona Doda.

Aproximativ 40 de kilometri, pe un drum greu accesibil

În cel mai scurt timp de la primirea apelului, o echipă, formată dintr-un ofiţer şi patru subofiţeri, a început deplasarea spre locul indicat cu un autocamion de intervenţie.
Cei aproximativ 40 de kilometri până în satul Almaşul Mic de Munte au fost parcurşi cu dificultate de militari, pe un drum greu accesibil cu multe porţiuni în rampă.
„Ajunşi la locul intervenţiei, pompierii au desfăşurat echipamentul de salvare din medii ostile, au coborât în fântâna, adâncă de aproximativ cinci metri, unde au constatat că se afla trupul unui bărbat de 57 de ani, care nu mai prezenta semne vitale”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara. Echipa de intervenţie a scos victima din fântână cu ajutorul unui dispozitiv de ridicat, ataşat la autocamion.
Satul este izolat, situat în prelungirile deluroase ale Apusenilor, pe valea râului Geoagiu.