glasul-hd.ro Web analytics

43

Bărbat cărat pe mâini spre Ambulanță mai mulți kilometri

Misiune dificilă de salvare desfășurată de paramedicii și pompierii hunedoreni. Un bărbat care s-a rănit la picior a fost transportat cu targa mai mulți kilometri până la ambulanță. Și asta deoarece în zonă drumul este neamenajat.

 

Un tânăr, în vârstă de 25 de ani, din satul Grădiştea de Munte, a necesitat asistență medicală de urgență. Bărbatul și-a fracturat un picior în gospodărie și a solicitat ajutor la 112. Imediat, un echipaj de pompieri și unul format din paramedici s-au deplasat spre casa tânărului.

Pe jos, prin pârâuri

Nu au putut însă ajunge cu autospecialele până la locuința persoanei accidentate.

Cele două echipaje de intervenţie, unul de pompieri iar celălalt paramedical cu o ambulanţă tip B şi o autospecială de primă intervenţie au înaintat aproximativ 20 de kilometri pe un drum neamenajat, ultimii trei kilometri până la pacient parcurgându-i pe jos. Gospodăria în care a avut loc accidentul este amplasată într-o zonă montană izolată şi greu accesibilă din localitatea Grădiştea de Munte”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, căpitan Anemona Doda.

Pe brațe către Ambulanță

Echipele de salvare au reușit să ajungă la tânărul rănit. După ce paramedicii i-au montat o atelă vacuum pe piciorul fracturat, bărbat a fost așezat pe o targă și transportat 3 kilometri, pe cărări înguste care au intersectat de mai multe ori pâraie de munte, până la ambulanţă. Pacientul a fost transportat la Spitalul din Orăştie, unde a fost preluat de medicii specialişti.