NEWS ALERT:
Home / Actualitate / Bani din bugetul județului pentru finalizarea proiectului european a drumului spre Cetățile Dacice
Bani din bugetul județului pentru finalizarea proiectului european a drumului spre Cetățile Dacice

Bani din bugetul județului pentru finalizarea proiectului european a drumului spre Cetățile Dacice

Consiliul Județean Hunedoara a alocat aproximativ trei milioane de lei pentru continuarea finanțării proiectului de modernizare a drumului spre Sarmizegetusa Regia din fonduri proprii, din cauză că lucrările nu au fost finalizate la timp, și nu pot fi finalizate până la data de 31 decembrie. Dacă drumul nu va fi gata până la data de 30 iunie 2016, Consiliul Județean trebuie să returneze întreaga finanțare europeană primită, în valoare de aproape 19 milioane de lei.

În această situație nu se află doar drumul spre Sarmizegetusa Regia, ci și proiectul „Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Hunedoara”, dar și „reabilitarea sitului industrial de pe fosta platformă industrială Călan şi pregătirea lui pentru noi activităţi”. „Am solicitat fără echivoc să le prelungim, pentru că altfel am fi pierdut finanțarea în integralitatea ei, și discutăm de sume destul de mari, colosale pentru bugetul județului Hunedoara. Le prelungim pentru că avem temei să le prelungim, dar asta nu înseamnă că nu verificăm și nu tragem la răspundere pe cei care au făcut ca lucrurile să ajungă astăzi aici. (…) În ceea ce privește sistemul de management integrat al deșeurilor, lucrurile sunt gata. Acolo doar mai avem de închis, așa cum ne-am planificat de altfel, că aici știam că vor prelungi încă de 6-7 luni, mai avem de lucrat la groapa de la Deva”, a declarat președintele Consiliului Județean Hunedoara, Adrian David.

La 1 mai, turiștii vor putea urca până la Cetăți

Potrivit președintelui Consiliului Județean Hunedoara, deși constructorii mai au de lucru foarte puțin, aproximativ două săptămâni, venirea iernii ar putea să le „înghețe” activitatea. „Eu aș vrea să privim lucrurile dintr-o altă perspectivă. Cel puțin în ceea ce privește strict proiectele Consiliului Județean Hunedoara. Aș vrea să mă refer la drumul spre Cetățile Dacice. Ne-am asumat, cu curaj, să finalizăm în trei luni ceea ce alții nu au reușit să facă în 10 ani, și am reușit să o facem, pentru că drumul este gata. Mai avem de lucrat la un pavaj și la o parcare. Drumul spre Cetățile Dacice este gata. Ne mai costă în plus 600.000 de lei față de cât ne-am așteptat noi, pentru că vor fi cheltuieli care nu vor fi eligibile la rambursare. Am lucrat cu un proiect extrem de prost, dar vă asigur că voi trage la răspundere pe toți cei vinovați că nu am reușit să îl terminăm în acest an. Mi-ar fi plăcut și mie, la fel ca și dumneavoatră, să merg luni (n.r. astăzi) la inaugurarea drumului. Așa, vom merge luni doar la o inspecție a stadiului efectiv a lucrărilor. Termenul pe care mi-l asum în fața dumneavoastră, la fel cu curaj, este 1 mai. Mi-am luat o marjă raportată la iarnă… Lucrul acolo, în mod nomal, în două săptămâni, ar trebui să fi gata”, a mai spus Adrian David.

Despre Livia BOTICI

Citește și

drum

NEWS ALERT. Reîncepe haosul pe drumul DN76, Deva-Brad

Începând de astăzi, timp de 10 zile, antreprenorul care lucrează la Lotul 4 al autostrăzii …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *